| LoloSkate a întrebat:

Am si eu o problema :
Cu aproximativ o luna in urma mi-am luat niste broscute ( 4 mai exact ). Teo - Fifi - Micky - Leo
Micki de cam o saptamana incoace nu mai mananca, nu isi mai face nevoile, sta numai la plaja pe scoica pe care am pus-o ( la lumina becului ) si de fiecare data cand il iau in mana sau cand pur si simplu ma uit la el, deschide gura. Precizez ca ii dau mancare regulat si ii schimb apa regulat. E de specia de apa dulce, Cu tample rosii de florida.
Va rog ajutati-ma, nu vreau sa moara. In timp ce celelalte se joaca sau vin la mancare, Micky sta. Care sunt semnele? Ce ar putea sa aiba?

Răspuns Câştigător
| sonya a răspuns:

Buna,

Broscuta ta este bolnava. Din ce mi-ai spus tu este posibil sa aiba pneumonie. Faptul ca deschide gura inseamna ca se chinuie sa respire. Daca nu o tratezi va muri.

Broastele cat sunt mici trebuie sa aiba conditii optime: sa aiba apa curata, sa nu stea in curent si in camera sa nu existe diferente mari de temperatura. Trebuie sa te asiguri ca apa din acvariu are aceeasi temperatura: cam 25 de grade. Cumpara un incalzitor si un termometru pentru a verifica temperatura.

Daca nu ai grija de ele cat sunt mici sa stii ca se vor imbolnavi toate si vor muri.

Ia broasca bolnava si mergi la veterinar. Daca nu ai unde sa te duci, pune-o intr-un bol separat. Acest bol sa fie pus intr-un lighean cu apa calda (30 de grade). Trebuie sa ii fie cat mai cald. Trebuie sa cumperi gentamicina de la farmacie si sa ii dai cu seringa cate putin.

Nu stiu cat de bolnava este, insa poti incerca ce ti-am spus. Daca mai ai intrebari imi poti trimite un pm.

Succes!

2 răspunsuri:
| VladPetcu a răspuns:

Deci eu am 2 Broscute de Florida, si cea care nu prea mananca te anunt ca e femela.Ea mananca, dar nu foarte mult.Cat despre activitate si a mea este cam retrasa, pe cand masculul e activ toata ziua.
Stai linistit nu moare nici-o broasca.
Ale mele au 2 ani de cand sunt asa si sunt in viata.
Stii de ce nu prea mananca acea femela?
Deoarece aceste broaste sunt timide. Dale de mancare si du-te si tu in alta camera 30 de min si dupa intoarcete.

Toate cele bune,
Vlad.

| vlad20002 a răspuns:

Du-te si tu la un veterinar