Trebuie să mai suporți 'chinul' încă vreo două luni. ))
Dacă îl scoți la plimbare, dimineața și seara, cam 40-45 min' (la început), ai să vezi că singur va cere afară...
Și eu am tot un caniche drăgălaș!
La bloc sau la casa? Ore fixe de masa, ca e mic de 3 x / zi. Scos la plimbare de 3 x / zi dupa masa sau / si dupa ce se scoala cate juma de ora, plimbat, miscare. Daca stai la casa il tii cat mai mult in curte, se invata afara intr-un loc anume in curte. Daca incepe sa faca afara recompensat. Inca e mic dar cu rabdare rezolvi.
Hei! Si eu am o pisica si nu am avut niciodata probleme de acest gen... Adica nu a facut niciodata in casa, da cu labutele in usa si atunci o las afara si isi face nevoile si vine singurica in casa.
Poti incerca in felul urmator: Pui intr-un colt nisip (in jur de o galetusa dr 5 kg) si il scoti afara si va jucati amandoi in nisip... Tu cu mainile iar el, o sa se joace cu labutele.
De preferabil dupa ce te - ai jucat cu el in nisip, sa aduci putin din treaba lui mare... Si sa o pui in nisip, fara sa o acoperi... De preferabil sa iei "treaba" cu un făraș si sa l duci la nisip... El o sa acopere cu nisip "treaba", o sa vezi o sa faca o gramajoara destul de mare peste.
Si trebuie sa ai grija ca animalele ca si omul simt nevoie sa si faca nevoile in jur de jumatate de ora dupa ce au mancat. Trebuie sa acorzi prima saptamana destul timp astfel incat dupa ce a mancat sa -i observi comportamentul si o sa vezi ca atunci cand are nevoie la "baie" o sa devina agitat.
In momentul in care devine agitat il iei in brate si il duci la nisip si stai cu el acolo... La inceput va fi mai greu... Dar se va obisnui pe parcurs. Si foarte important dupa ce isi face nevoile la nisip de unul singur, si nu prin casa... Trebuie sa i arati cat esti de multumita fata de el. Oferind ceva bun de mancare, eventual un stix special pentru catei sau putina afectiune.
El va vedea ca atunci cand face la nisip este rasplatit si va dori singur sa faca dupa, o, perioada fara ca tu sa fii mereu atenta la el.
In momentul in care nu ai timp sa stai langa el cand este la nisip, iti poti lua o lesa si sa prinzi lesa in asa fel incat el sa nu se indeparteze de nisip, dar nici sa nu se simta fortat.
Inainte sa te pui la somn trebuie sa il scoti afara, in asa fel el dac are nevoie isi va face treaba.
Ca sa il stimulezi sa -si faca nevoiel inainte de culcare poti lua putina vata, sa o uzi cu apa calduta si sa il stregi la fund, asta il va stimula cu siguranta si va avea nevoie la baie. Si prina ceasta metoda risti si tu ca dimineata sa stai sa strangi toaleta lui de prin toata casa.
Daca mai ai nevoie de sfaturi imi poti lasa mesaj. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Funda?
Imi cer scuze pentru greseli, am scris de pe telefon si nu imi arata tot raspunsul pe care-l scriu.
In primul rand la felul cum îl "educi" ar trebui sa îl dai spre adoptie și sa nu mai iei alt animal. Dacă era copil și nu făcea în olita și se scăpa pe jos îl băgai cu nasul în pipi sau îl articulai cu nuiaua? Tu ai mai multe pretenții de la un pui de cățel decât ai de la tine.Și te intreb de ce sa scoți afară un caine nevaccinat? Și sa nu spui ca e imunizat ca minți, dacă se va îmbolnăvi de parvo la vârstă asta o sa moară!