| Yurim a întrebat:

Bună TPU! Am un bichon maltese, pe 1 octombrie face 2 ani. Intrebarea mea este, de când este recomandat sa aiba sarcini? Mulțumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| DarioB a răspuns:

Prima sarcină apare, evident, după atingerea maturității sexuale, iar acest moment diferă în funcție de rasă. Câinii de talie mică și medie ajung la acel moment mai repede (între 7-12/15 luni). De exemplu, unele femele din rasa Pomeranian sunt apte pentru montă după împlinirea vârstei de 15 luni, iar acest lucru se poate întâmpla și în cazul unui câine Pomeranian. Femela poate aduce pe lume un număr de 3-5 pui de câine Pomeranieni. De asemenea, este important de menționat că un pui de câine Pomeranian trebuie să petreacă, de la naștere, minimum 6 săptămâni alături de mama lui.
În cazul câinilor de talie mare, maturitatea sexuală se atinge în jurul vârstei de doi ani (24 luni).
Ajungerea la maturitatea sexuală nu înseamnă automat că femela are maturitatea fizică necesară susținerii sarcinii și nașterii puilor. Tocmai de aceea, este de preferat ca dezvoltarea să fie deplină (a doua sau a treia perioadă fertilă).

2 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Începând cu al doilea ciclu menstrual.

| Alverto a răspuns:

Da. Chiar a mea are aproape 2 ani și a dat naștere la 4 caței.
Dar depinde de fiecare câine și rasă, dar ai mai multe pe google.