| Zellen a întrebat:

Am un caine (e baiat si e negru in tot cerul gurii.Am auzit ca nu e de bine, inseamna ca e rau) si asa e, este foarte rau si are doar 5 luni! Nu pot sa-l cumintesc, musca..acum mai nou cand il cert si ii dau peste bot(cu ziar..papuc si nu rau, dar incat sa inteleaga ca nu e bine) sare sa muste. Sau dupa ce doarme e super nervos. A devenit foarte rau. Ce pot sa fac? crying((( ai mei o sa il dea afara daca nu reusesc sa-l cumintesc sad

6 răspunsuri:
| DarkTwister a răspuns:

Pai daca nu merge cu loviturile usoare incepe de fiecare data cand te musca il legi, cel putin asa am facut eu (daca nu o sa ii placa sa stea legat o sa devina cuminte)

| DarkTwister a răspuns:

Il tii cateva ore sau daca nu merge zile!

| OoBunnyoO a răspuns:

Faptul ca este negru in cerul gurii si ca este rau este o prostie. Chestiile astea sunt doar niste superstitii nefondate. Si eu am avut o catea neagra in cerul gurii si nu cred ca am vazut caine mai calm si mai linistit ca ea.

Daca un caine este agresiv, inseamna ca modul in care a fost crescut a fost agresiv. Fii atent/a cand initiezi joaca. Esti agresiva cu el? Incerci sa il enervezi? Il tragi de bot? Il ciufulesti intr-un mod enervant? Il sicanezi? Chestiile astea intaresc comportamentul agresiv in caini si pisici, chiar si facute in joaca. Incearca sa diminuezi orice comportament agresiv. Nu il lovi pentru ca va deveni si mai agresiv. Cand animalele sunt batute, devin agresive pentru ca se gandesc ca astfel de obicei este acceptat, iar daca tu il lovesti pe el si el te poate lovi pe tine.

Cand este rau, ignora-l. Daca te musca, fa un "Auu" zgomotos sau un "Nu" ferm si du-te intr-un alt loc in care el nu ajunge si ignora-l pana se cuminteste. Repeta acest tip de comportament si tu si parintii tai, de fiecare data cand va musca sau va ataca (chiar si in joaca). Poate acum nu doare, dar cand va creste, va durea. Faceti lucrul asta absolut de fiecare data, fara exceptii. In primele zile nu va intelege, dar cu timpul va pricepe. Iar cu timpul va incepe sa asocieze acel "Au" sau "Nu" cu oprirea jocului si cu ignorarea lui, asa ca va invata. Poate dura o saptamana pana vedeti efectele, poate dura doua, depinde de la catel la catel. Unii se prind mai repede, altii mai greu.

Cand se trezeste, nu este nervos, ci este pur si simplu energetic si vrea sa se joace. Incearca sa ii consumi energia asta cu diverse jucarii. Pune-l sa alerge dupa mingii, da-i chestii sa roada, scoate-l in parc la plimbare etc si evita orice tip de joc in care il pui pe el sa te alerge pe tine si tu devii obiectul lui de joaca.

| Talmacel_Alexia_1999 a răspuns:

Este catel la ce te astepti.
Toata lumea crede ca daca are negru in gat e rau.Nu este adevărat.
Eu am avut un câine care era tot negru in gat si era foarte cuminte si nu i-am facut nimic.
Cumpărai jucării.Ii cresc dintisorii.
Dai usurel peste cap când încearcă sa te muste.Ar trebui sa il dezveti de obiceiul acesta prin dresaj.Cel mai bine e sa cauti un dresor care nu bate caini sau sa il dresezi tu.Este foarte simplu si distractiv. Uite-te la videoclipuri pe youtube a le lui Cocu(dresor cunoscut in lume) sau cumparati o carte de dresaj si invata cum sa il dresezi.

Sper ca te-am ajutat!
Funda?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Trebuie batut sanatos. Orice animal, daca vede ca ii dai ocazia sa fie mai puternic decat tine, nu te mai asculta.
Pisica, caine, cal, porc... Toti trebuie 'corectati'. Am foarte multe exemple, pana si pisica mea a avut nevoie de niste batai 'bune', ca sa nu mai sara la mine, si sa asculte cand o certam. Am avut si un cal in familie, care din cand in cand dadea sa muste, si il batea bunicu sa-i treaca.
La fel si la porci, au tendinta de mici sa muste, daca le tragi cate o palma 'uita' si ei obiceiul ala.
Cand vrea sa muste, fa-ti curaj, da-i niste palme peste cap, si o sa renunte sa mai fie agresiv cu tine.
Oricum, unii caini pur si simplu nu pot fi blanzi, nici macar cu stapanul. In cazurile alea, trebuie sa chemi vanatorul happy

| Chiper_Roxana_1990 a răspuns:

NU il bate, este o idiotenie! Acum intr-adevar e pui si stie ca nu poate sa castige in fata ta dar cand mai creste si intelege cat e de mare si iti poate face rau...mai ales daca l-ai crescut cu bataia, nu o sa iti fie bine. Eu am caini Cane Corso care nu misca in fata mea si nu i-am batut niciodata.
In primul rand consuma-i energia. Un caine obosit e un caine cuminte. In al doilea rand socializeaza-l. DU-l in parc sa vada alti caini, alti oameni, sa invete sa interactoneze. In al treilea rand trebuie sa incepi dresajul cu el. Ia niste recompense, de preferat inima de vita ca e ieftina si buna pentru el si invata-l niste comenzi (sunt tutoriale cate vrei pe youtube). Ce face el este un comportament de caine dominant. Nu te-ai impus in fata lui (si repet, nu bataia este solutia. tine minte ca va veni o zi cand nu ii va mai fi frica de tine). Fa in fiecare zi macar 2 sedinte de dresaj cu el de cate 5 minute la care va raspunde, cu recompensa potrivita, consuma-i energia, petrece timp cu el si impune-te. Cand da sa te mai muste nu iti trage mana si nu il bate. Nu ii arati decat ca te poate rani si o va face din nou. Da-i impresia ca el nu are cum sa te raneasca in vecii vecilor si va renunta. Eu am 50 de kg, cainii mei sunt mai grei ca mine si absolut imensi dar nu am niciodata probleme cu ei fiindca am stiut cum sa ii cresc.