| Nikolas07 a întrebat:

am un catel Brac German care are raie si am fost cu ea la veterinar si mi-a spus sa ii cumpar ceva crema si l-am facut si tot nu ia trecut si acum sa agravat situatia, a slabit foarte mult ii numai piele si os si ii dau aproape o galeata de mancare pe zi, ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?

Răspuns Câştigător
| JulyStorm a răspuns:

Daca ii dai o galeata de mancare proasta, ii dai degeaba. Hraneste cainele bine, cu mancare de calitate si da-i ceva care sa-i stimuleze sistemul imunitar.
Anyway, exista mai multi paraziti care provoaca raia canina. Ar trebui sa stii exact cu care te confrunti.

Faci asa: AZI!
Te duci la farmacia veterinara si ceri SCABATOX. E pana in 10 lei solutia. Posibil sa nu gasesti la prima farmacie (te duci si mai cauti, pana gasesti). Cumpara si o seringa de 10 ml de la farmacia umana.
Ii faci cainelui baie cu sampon pentru caini (nu pentru oameni!) si apoi pregatesti o solutie de 3 l apa in care pui 6 ml de Scabatox.
Dupa ce i-ai facut baie si ai clatit-o, toarna-i in blana solutia aceea. Nu o mai clatesti dupa aceea.
Repeta operatiunea timp de 4 saptamani, odata la 7 zile. Nu incerca mai des de atat, ca o sa ii arzi pielea.
Aplica solutia cu grija in zona ochilor si a botului, sa nu inghita sau nu vina in contact cu ochii.
Nu permite cainelui sa se linga, deoarece substanta este toxica.
Peste 7 zile nu este necesar sa o mai speli cu sampon, torna-i solutia in blana direct.
Nu lasa nici o zona neacoperita.

Si nu te mai gandi tu ca veterinarul ala nu stie ce zice. Raia nu se trateaza intr-o saptamana!
Catelei mele i-au luat vreo 2-3 luni sa se recupereze complet, si am bagat aproape 200 euro in tratamente, pentru ca pe atunci nu stiam ca exista si o alternativa mai ieftina.

Si, chiar daca ti se pare ca se amelioreaza, nu opri baile cu scabatox. E nevoie de mult timp pana cand parazitul va disparea din sistemul cainelui, daca nu cumva e demodex, care ramane in stare latenta si ataca din nou atunci cand sistemul imunitrar al cainelui e din nou la pamant.

| Nikolas07 explică (pentru JulyStorm):

Multumesc pentru sfat!

2 răspunsuri:
| Vasilescu_Cami_1999 a răspuns:

Buna! Imi pare enorm de rau, dar cutu nu mai poate fi salvat! Am avut si eu la fel, si tot acele afaturi mi-a dat veterinarul.Dar dupa, nu mai manca si dupa 2 zile a murit! Sorry pentru bestea proasta!