| EmmaAwwrr a întrebat:

Am un catel ciobanesc mioritic de aproapre 3 luni si la 2 luni i-am taiat coada ca sa fie mai rau. Problema este ca a devenit rau si cu cei din familiesad, chiar si cu mine....si asta ma supara cel mai rau. Spuneti-mi ce sa fac sa fie mai cuminte. Funda! :* happy

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Taiatul cozii nu are nici o treaba cu rautatea cainelui,asta e un mit vechi. Cainele trebuie educat de cand e mic sa-si invete locul in ierarhie(el ultimul, cel ce are grija de el liderul si restul familiei dupa lider). Acum, la varsta asta invata foarte repede ce e bine si ce nu si daca nu e educat de acum veti avea probleme mari cu el, mai ales ca e si caine de talie mareee. Cainele va fi exact cum a fost educat cand era mic. E momentul potrivit sa va impuneti in fata lui si sa-i aratati ce e bine si ce nu. Cu un ton ferm, recompense si vorba dulce veti reusi sa aveti cainele perfect.

p.s. cauta pe google si pe youtube cum sa-ti educi cainele ca o sa gasesti foarte multe

| EmmaAwwrr explică (pentru RedNose):

Multumesc...o sa-mi fie de folos

7 răspunsuri:
| snzpaul a răspuns:

Arată-i mătura și dăi 2 în el. bine-înțeles incet! Știu că este dificil să faci asta, dar altfel nu poți dresa câinii ciobanești.

| kzd a răspuns:

Da, nu trebuia sa ii tai coada, acum trebuie sa il certi putin daca face prostii. O zi buna!

| Diushh a răspuns (pentru kzd):

Stai mai mult cu el si jucati`va impreuna.Incearca sa te atasezi mai mult de el. Bafta!kiss

Răspuns utilizator avertizat
| lore9327 a răspuns:

Presupun ca aceasta problema se va rezolva in timp, el este inca mic de varsta si cu timpul va intelege ca voi sunteti stapanii lui. Trebuie certat putin pentru a-si da seama ca nu cu voi trebuie sa fie rau, ci cu straini.

| iLoveWhiskey a răspuns:

Nu trbuia sa ii tai coada. in plus eu stiam ca-i ilegal sa tai coada sau urechile.