| Alinaaa17 a întrebat:

Am un catel de 3 saptamani sau mai mult care de ceva timp nu mai mananca, dar de 2 zile sta numai intr-un loc si nu se misca. Ce ar putea sa aiba? Ce pot sa-i fac? Va rog ajutati-ma. Nu vreau ca catelul meu sa moara. Dau funda + vot.

8 răspunsuri:
| Akid a răspuns:

Trebuie sa ii faci deparazitare. si apoi vaccin. intreaba medicul veterinat ce fel de pastile trebuie sa cumperi pentru deparazitare.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

E necesară de urgență deparazitarea internă, altfel îl pierzi. Dacă e atât de mic, i se va da pe gât o solute lichidă, in acest scop, nu pastilă. Vaccinul se face numai după ce cătelul elimină viermii, prin scaun. Cât e mic, trebuie facuta deparazitarea din două in două săptămâni.
Dă-i pe gât sa mănance doar supă (cu seringa, fara ac), nu mâncare solidă.
Du-te chiar acum si rezolva problema parazitilor intestinali. Acum! Dacă vrei să-ți trăiască.
http://www.cabinetveterinarploiesti.ro/......caine.html

| CristianMD a răspuns:

Amice ar trebui sai dai fortatwinking vrea sau nu tongue si dupa aia sa-l duci la veterinar... dar mai intai cum am spus mai sus forteazal sa manance, bagai tu mancarea in gura si desface-i botisorul si inchidel si tot asa pana ruguma si inghite ca sa stii la 3 saptamani catelu nu mananca carne straight face

| MihaelaMykydutza a răspuns:

Hm... 3 saptamani asa de mic? ar trebui sal mai lasi la mama lui la 3 saptamani ce vrei sa manance? mancare in niciun caz al meu are 6 saptamani si ii dau lapte ciorbita dar al tau mai are nevoie de lapte din glandele mamare.

| Irenne02 a răspuns:

Pai catesusul este mic, deci trebuie sa astepti pana mai creste un pic. La fel ca oamenii, cand ne indepartam de mama suntem tristi si ne comportam astfel. De asemenea trebuie sa ai grija cu alimentatia micutului. Mancarea de caini la o varsta atat de frageda nu poate fi mestecata prea bine, dintisorii lui fiind in crestere. Incearca sa-i dai lapte, ciorbita dar trebuie sa ceva mai solid sa nu se imbolnaveasca.
Multi cred ca laptele este solutia, dar laptele inainte sa il dai trebuie fiert lasat sa se raceasca si apoi diluat cu o cantitate egala de apa. Pana se obisnuiesc, pot sa apara varsaturi, diaree ..In aceasta perioada nu este nevoie de lapte pentru continutul nutritiv, ci pentru aroma, pentru ca puiul sa invete sa bea.
Nu ii da hrana uscata in exces nici data ti se pare ca o mananca cu placere.E bine sa-i dai in primul rand hrana pentru a-i putea oferi, pe langa mancarea uscata, si cantitatea necesara de lichide.
Este indicat sa-i dai de mancare de mai multe ori pe zi cand este mititel.
(In perioada separarii de catea ar fi indicat, daca iti permite timpul, de 4-5 ori pe zi.)
Daca nu poti, atunci ajunge si de 3 ori.

Dar repet, trebuie sa ai rabdare. Am avut si eu un motan care la fel facea, si l-am dus la veterinar. Mi-a spus sa aiba rabdare ca sa poata uita de mama si de frati, dar sa-i arat toata dragostea mea si sa iti faci timp pentru el. ( Joaca si alte chestii. )
Sper ca te-am ajutat si multa bafta!

| RoxanaDeniysa a răspuns:

Are 3 saptamani el sau il ai tu de 3 saptamani?
Daca el are aceasta varsta este normal sa se comporte asa, pentru ca la varsta asta ar trebui sa stea cu mama lui, are nevoie de laptele mamei lui. Cumpara-i lapte praf pentru catelusi nou-nascuti.
Iar daca il ai de 3 saptamana, du-l la veterinar sa-i faca deparazitarea externa-interna, apoi vaccinul...si ai grija de hrana ii dai. De preferat: royal canin, purina, proplan, eukanuba etc.dar in orice caz NU pedigree.
Succes!

| anadima57 a răspuns:

Nu te speria. cel mai bine ar fi sa il duci la un veterinar, acolo vei afla toate raspunsurile. sper ca te-am ajutat putinhappy

| anadima57 a răspuns:

Nu te speria! Cel mai bine ar fi sa il duci la un veterinar, acolo vei afla toate raspunsurile. Sper ca te-am ajutat putinhappy