Te iubeste. Musatura aceea nedureroasa si simpatica pe care ti-o acorda atat de des este de fapt declaratia lui de dragoste. Dar in general hamsterii se ataseaza de persoana cu care petrec cel mai mult timp. Acea persoana va fi favorizata, ceea ce va favoriza dezvoltarea unui comportament agresiv, uneori chiar foarte agresiv, fata de persoanele cu care nu prea intra in contact si mai ales fata de persoanele total necunoscute. Deci s-a speriat doar. Bucura-te ca te iubeste asa mult Exista hamster Siberian. Nu te lua dupa Vangaelis. A avut fratele meu 3. Hamsterul alb de zapada se mai numeste si Siberian. Poti sa-i transmiti si lui Vangaelis. Tot timpul comenteaza aiurea. Si nu iti face griji, pentru ca hamsterul tau are un comportament normal si te iubeste mult. Pacat ca traiesc asa putin. Sunt cele mai haioase animalute. Si capabili de o afectiune demna de un caine.
Poate vrei să spui hamster sirian, că hamster sibierian nu există. Ori dacă te referi la hamsteri pitici rusești Campbell, hamsteri Roborovski, hamsteri pitici albi ca zăpada, nu au treabă cu Siberia că ei sunt de origine din Asia Centrală.
Referitor la întrebarea ta, este evident că nu-ți pot răspunde dacă nu știu ce specie este.
Dacă este vorba de hamsteri sirieni să știi că ei nu sunt sociabili, în schimb cei pitici sunt.
Nu.hamster pitic siberian, cauta si vei vedea ca sunt.e mic alb si cu o dunga gri pe spate.i se mai spune si hamster pitic alb de zapada sau hamster pitic rusesc.Phodopus sungorus sau cv in genul. uite aici:Hamsterii pitici de iarna (P. sungorus)
Phodopus sungorus- hamsterul pitic rusesc de iarna
Istoric
Hamsterul pitic de iarna a fost decoperit in 1773 de catre renumitul naturalist si om de stiinta german Peter Simon Pallas. Acesta i-a pus hamsterului numele de soarecele Sungorus.
Habitat
Phodopus sungorus este intalnit pe campurile de cereale din Kazahstan, pe pajistile din Mongolia, in sud-vestul Siberiei precum si in Manciuria. Datorita habitatului ocupat mai este cunoscut ca si hamsterul pitic rusesc de iarna sau hamsterul siberian.
Descriere si Colorit
Hamsterul are un corp compact cu formă rotunjita fiind de doua ori mai mic decat hamsterul sirian. El poate atinge 8-10cm lungime si o greutate de 40-50g. Hamsterul are urechile mici si acoperite cu blana, coada aproape insesizabila, picioare scurte cu labute acoperite de blana.
Hamsterii pitici de iarna sunt deseori confundati cu hamsterii Campbell – Phodopus campbelli. Diferenta intre cele 2 specii consta in faptul ca hamsterii Campbell au o singura dunga dorsala de blana mai inchisa la culoare pe cand hamsterii albi de iarna au trei dungi (una dorsala si cate una pe lateralele corpului); ochii hamsterilor albi de iarna sunt mai mari si urechile mai putin evidente iar blana lor este mai inchisa la culoare decat a celor Campbell.
In natura pe masura ce iarna se apropie si zilele se scurteaza blana inchisa a hamsterului se schimba cu blana alba. In captivitate acest lucru nu se mai intampla. In schimb de cand este crescut ca animal de companie in captivitate s-au obtinut alte cateva varietati de culoare: pearl, sapphire, mandarin, albastrui, argintiu, cafeniu, camel, maro, crem etc.
Durata de viata
Hamsterii pitici de iarna au o durată de viaţă medie în captivitate de 1, 5 – 2 ani. Hamsterii devin maturi sexual la numai cinci săptămâni.
Inmultire
Hamsterii pitici de iarna se inmultesc mai mult decat hamsterii sirieni deoarece se pot imperechea pe toata perioada anului. Puii tineri sunt agresivi unii cu ceilalti incercand sa stabileasca o ierarhie intre ei.
Ingrijire
Ingrijirea hamsterilor pitici de iarna este similara cu ingrijirea hamsterilor pitici rusesti (Phodopus campbelli). Va trebui sa aveti insa mare grija la amenajarea custii pentru ca, datorita dimensiunilor foarte mici, hamsterii pitici de iarna pot "evada" foarte usor. Ideal este sa alegeti un acvariu in loc de o cusca cu gratii.
Da,scot chitaitul ala strident si urat cand se simt amenintati. Daca persoana respectiva a mai fost la tine in vizita si a ramas singura cu hamsterul, cel mai probabil l-a chinuit si bietul animal a ramas cu frica.
Da probabil ca se simtea amenintat.Cine stie de ce.Eu cred ca se joaca, unele animale mai fac asa.