| Korma_Cristina_1984 a întrebat:

Bună, TPU! Am un motan de 2 ani şi azi e a 3 a zi in care nu a venit acasa. Eu stau la tara, venea de obicei muscat, insa nu a mai lipsit atat. Nu este castrat si tin sa mentionez ca e salbatic cu alte persoane, cu mine si familia mea nu este asa. Ce credeti ca s-a intamplat? Se mai intoarce? Sunt foarte trista si nu pot sa cred ca e real ce se intampla, il iubesc enorm, l am crescut de cand avea o zi. Niste sfaturi? Ce trebuie sa fac? Voi ce credeti ca s-a intamplat?

7 răspunsuri:
| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Cred că l-a călcat o mașină, căruță sau altceva sau s-a bătut cu un câine și a murit.
Dacă e în viață, se va întoarce după ce-și va reveni puțin.
Caută-l prin toate locurile în care crezi că ar putea fi și întreabă-ți vecinii sau „babele", ele știu tot ce mișcă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Eu zic sa nu te îngrijorezi deoarece pisicile sunt și ele deștepte într-un fel, iar motănelul tau pe care l-am crescut atât.a timp se va întoarce. Și poate e în perioada căldurilor, în căutare de pisicute. Si eu am un motanas care are vreo 2 luni și dispăruse 2 zile dar s-a întors deși era micuthappy

| BlackRaven45 a răspuns:

Nu iti pierde speranta. Si eu stau la tara si am fost mereu o mare iubitoare de pisici. Am avut foarte multe la viata mea si am trecut prin toate necazurile posibile cu ele.

Cel mai ''uimitor'' caz a fost cand o femela s-a intors dupa 1 an si 6 luni inapoi acasa. Am crezut-o pierduta, dar saraca s-a intors. Alt caz e cu un motan. Tot asa, a plecat in perioada caldurilor si s-a intors saracutul dupa aproximativ 5 luni, vai de capul lui. A stat cateva zile si a plecat din nou. La fel si femela. A venit, si a plecat iar. Nu s-au mai intors din pacate.

Tot ce vreau sa spun prin astea 2 intamplari e ca e posibil sa se intoarca. Daca o face, fa tot posibilul sa il tii acasa. Intreaba la veterinar de castrare. La masculi e mult mai simpla. Procedura e mai putin invaziva decat la femele (Adica sunt foarte mici sansele sa ramana cicatrice si recuperarea e rapida). Sunt anumite campanii de castrare gratuita. Sa intrebi medicul veterinar si iti va da mai multe detalii. Daca nu, costa aproximativ 100 de lei. Daca il castrezi, nu va mai pleca. Cat despre recuperare, sa imi scrii daca ai vreodata nevoie de sfaturi. Momentan sa speram ca e bine bietul motanel si ca isi va gasi drumul inapoi spre casa sad Ai putea sa mergi in plimbare prin sat sa il cauti. Sau pe unde stii tu ca ar mai putea frecventa.

Cand se intoarce, sa mergi la farmacia veterinara sa ii cumperi niste pastile de deparazitare interna. 100% va avea paraziti. De asta sa nu te joci prea mult cu el. Pastilele sunt ieftine. Aproximativ 2, 5 lei una. Ii spui cat cantareste motanul si iti va da in functie de greutate. Undeva la 2-3 lei o pastila. Iti va da sa ii mai dai o data peste o saptamana. Luna viitoare ii mai iei o pastila si i-o dai. Se repeta din nou doar daca gasesti paraziti in materiile fecale. E bine sa faci deparazitarea regulat. Cam o data pe luna, sau la 2 luni. La toate animalele. Pisici sau caini. Mai ales la astea de curte. Ele mai prind soareci, mai mananca prostii, fac cum fac si te trezesti ca iar au. Asta e. Si parazitii de la caini si pisici se pot transmite si la om. Nu e imposibil. De asta pentru sanatatea voastra si a animalutelor, e bine sa va rupeti cativa banuti pe luna sa luati niste pastile. Pastila se administreaza oral (evident). Ii deschizi gura si incerci sa i-o pui cat mai in spate in gura. Sa nu aiba timp sa o scuipe. Se declanseaza si un reflex si va inghiti fie ca vrea fie ca nu.

Momentan linisteste-te. Nu ai ce sa faci pentru el oricum, din pacate. Te consumi degeaba. Nici sa nu iti faci prea mari asteptari ca se va intoarce. Sunt sanse sa fi fost omorat de vreo masina sau de vreun caine vagabond. Cine stie... Sunt sanse de 50-50 sa se intoarca. Asta e realitatea. Sa speram ca o va face sad

Numai bine!

| Addrriiaannaaaa a răspuns:

Motanul bunicii mele s+a intors dupa 3 luni acasa, pe unde a umblat nici noi nu stim, dar daca ti se intoarce acasa, te rog, castreaza l.

| Korma_Cristina_1984 explică:

Incă nu a venit. Credeti ca a murit?

| Jogo211 a răspuns:

E la Gagici

| Livvv17 a răspuns:

Poate e in perioada căldurilor și este plecat in căutare de pisicuțe. și eu am pisici, printre care și un motan. mereu obișnuiește sa plece. cel mai mult a stat plecat 6 zile. cel mai probabil se va întoarce. încearcă sa îl și cauți prin împrejurimi, sa nu fie rănit sau sa i se fi întâmplat ceva