Întrebare recomandată | Stephh a întrebat:

Bună Tpu.Am un yorkshire terrier de 5 luni,mai năzdrăvan.Însă vreau să-l dresez cumva,dacă se mai poate,sau măcar să-l fac să nu mai roadă şi să-şi facă nevoile în locul din casă special amenajat. Ştiu că este mic,dar vreau să-l învăţ,se mai poate? Nu vreau să-l bat sau aşa, fără cruzime vă rog.Nişte tutoriale sau sfaturi? Mulţumesc, fundă

6 răspunsuri:
| DenissaRoxana a răspuns:

Buna.
Trebuie sa il scoti afara sa isi faca nevoile, nu este pisica sa faca la nisip. In legatura cu rosul, este inca pui si i se schimba dintii. Cumpara jucarii de la petshop si o sa se rezolve problema.
Incearca macar sa il inveti comenzile de baza: sez, culcat, asteapta, nu ai voie etc...cu multa dragoste si recompense.

| LiviuuuXD a răspuns:

Sigur că mai puteți dresa cățelușul, dar vă recomand sa cereți ajutorul unui dresor de câini. Nu trebuie să abuzăm de un animal, când vine vorba de dresaj unele persoane își pot pierde răbdarea.
Ca să nu mai roadă obiecte, îi puteți cumpăra o jucărie specială din cauciuc sau din plastic. Cât despre nevoile în casă, îi puteți cumpăra un covoraș special și să îl lăsați acolo puțin timp până când se obișnuiește. O zi bună!

| AndreeaSaZicem a răspuns:

Buna! http://www.zooland.ro/Stop_rosului_la_caini_-7012.html

Cu sfaturile acestea mi-am facut si eu cainele, din rasa Rottweiler sa nu mai roada.Imi rodea de la incaltaminte pana la mobila.Nu mai stiam ce sa fac. M-am documentat si am putut sa il invat! Sper ca te-am ajutat! Multa bafta si sa iti traiasca, catelusul! :*

| Lazar_Cristi_1995 a răspuns:

Hei.Poti sa ma adaugi la facebook lazar Ionut-cristian. Orice sfat in materie de dresaj si comportament canin...Iti fac tutoriale video, explicatii etc...

| mama10 a răspuns:

Si eu am un yorkshire si eu i-am dat cu ziarul la fund cand facea prin casa sau rodea ceva...te asigur ca nu il foare numa ca il enerveaza...si incet incet nu a mai ros nimic si isi face nevoile doar acolo unde trebuie.

| mama10 a răspuns:

Si eu am un yorkshier si cand isi facea treburile unde nu trebuie sau rodea ceva ii dadeam cu ziarul la fund...te asigur ca nu il doare doar il enerveza...si cu timpul nu a mai ros nimic si nici nu si.a mai facut treburile unde nu trebuie