Buna,sper sa iau funda
Da, un asemenea catel este mai ales pentru tinut in apartament, nu in curte sau pentru paza ogradei, desi isi apara foarte bine teritoriul.
Wtf? Te doare mana de la tinutul dusului? Un caine se spala o data pe luna, sau chiar mult mai rar.Si sa stii ca mancarea de caini se ia un sac de buna calitate precum acana 11 kg cu 100 si ceva ron, aprox.50 euro,deci nu iti va ajunge alocatia! Plus ca vaccinuri,sampon,zgarda,lesa,microcip,carnet,ham, bol, etc, gandeste-te bine, iti tin pumnii si orice intrebare ai poti sa o pui pe privat
Decizia sa imi iau caine a fost a parintilor, dar mai mult a mamei pentru ca amandoua ne placea aceeasi rasa, si am vorbit cu ea si o sa ii dau alocatia si mama cumpara restul. Tata nu a zis nimic despre el, a zis doar sa il plimb seara cel putin iar eu am zis ca daca e nevoie il plimb si dimineata, il spal (eu credeam ca ii fac baie la 3-4 zile sau o saptamana daca e pui) si le-am promis ca o sa am grija de un caine pentru ca stiu ca nu e o jucarie,dar am nevoie de el ca sa am pe cineva pe care sa il mangai,pe care sa il alint,cu care sa pot sta cand am o problema si sa stau cu el langa mine cand sunt singura in casa. Si iti multumesc pentru ca mi-ai spus de hrana,de sampon,zgarda,lesa, microcip, carnet, bol, etc. Dar mai am o intrebare. Exista hrana de pui pana la 3 luni? Si care ar fi recomandata pentru un catel yorkshire terrier?
In primul rand te felicit si ma bucur pentru tine. Am si eu doi caini dintre care unul este Yorkshire terrier mascul (celalalt e Cavlier King Charles Spaniel). E un caine foarte bun de apartament, invata destul de repede sa faca afara. Inainte sa termine vaccinurile si sa poata iesi afara, trebuie sa ii iei pad-uri (scutece) pe care sa isi faca nevoile. Baita se face cam o data pe luna si trebuie sa ai grija sa nu ii atinge urechiusele. Mancarea cea mai buna este Royal Canin (mini junior pana la 10 luni si dupa 10 luni mini adult). Ai grija sa nu manance altceva decat mancare de caini pentru ca sunt foarte sensibili si se imbolnavesc foarte usor. (Spre exemplu ciocolata le este fatala). De iesit afara ar fi bine sa iesi dimineata, la pranz si seara, dar daca nu iti permite timpul e ok si dimineata si seara atata timp cat ii mai lasi si un pad in casa. Dupa ce il iei trebuie sa faci o vizita la medicul veterinar sa iti spuna tot ce trebuie sa stii, sa programezi vaccimurile si sa ii pui microcip. Daca o sa ai o fata si nu vrei pui (e mai bine fara, pentru ca reduci riscul anumitor boli) trebuie sa o castrezi. Si ar fi bine inainte de varsta de 10 luni. Cred ca ti-am spus destule lucruri, daca mai ai si alte intrebari pune-le. Sa stii ca un caine este destul de 'costisitor' deci ar trebui sa ai un buget destul de bun la dispozitie.
CU mare drga.
Hrana pentru pui cea mai buna este Royal Canin Starter, dar doar pana are 3-4 luni,dupa aceea trebuie sa treci pe Acana, orjen sau test of the wild, pentru ca royal canin nu face mancare de calitate, dupa parerea mea, decat hrana starter.
Uite http://www.maxi-pet.ro/......6-8kg.aspx Acana pentru pi, scumpa dar buna si arata gramajul exact care trebuie administrat.Si in niciun caz sa nu ii pui ham pana la un an
Pot sa spun ca ma ajuti destul de mult.
Pai am vorbit si o sa poata fi adoptata la inceputul luni iunie.
anonim_4396 întreabă: