Nu am eu, are unchiul meu. Sunt foarte inteligenti si nu au nevoie de ingrijire a igienei asa mare. De cand e mic, cand nu facea ceva bun, tipa la el si il lovea cu un ziar pe labutele din fata, si acum e amuzant, cand tipa la el, se culca la pamant si isi tine labutele indoite(ca sa nu poata sa l loveasca), vezi, a invatat. Pont : daca mananca de pe masa, dupa ce mananci tu, mai lasa mancare si pune ardei iute si piper in ea, si la fel si pe marginea cosului de gunoi, si dupa o saptamana cam asa, nu se mai apropie. Trebuie sa l plimbi mult afara, ca sa se obisnuiasca cu oamenii. Mancarea nu conteaza ce firma e, o sa trebuiasca sa ii dai si de casa, mananca mult. Ciocalata nu prea multa, ca se imbolnaveste, si o sa ia niste pastile (a patit o cainele unchiului meu). Trebuie sa stie cine este seful, pentru ca in mintea lui e o ierarhie, si daca nu vede ca esti impunator, crede ca e el cainele alfa, si o sa te muste. A, si de mic baga ti mana in gura lui, si obisnuieste l sa nu te muste, unchiul meu si acum face asa, si nu e muscat. Cainele lui e foarte bland, nici nu te baga in seama, doar cu cainii si pisicile are ceva (lipsa de socializare cu animale), ideal ar fi sa l inveti si comenzi de baza. E un bun companion.
Multumesc de raspuns! Si inca o intrebare: Se pot da vitamine Cafortan la aceasta rasa?
Asta nu stiu, dar oricum cand iei catelul sa te duci cu el la veterinar sa ii dea un sirop ( vezi acolo), o sa ti spuna cand sa te duci pentru. vaccin, si intrebi si de aceste suplimente.
Bine
Ane758 întreabă: