Am avut iepure pitic deci chiar te pot ajuta
1. daca nu le faci curat o sa inceapa sa miroasa:d.intradevar urina lor are un miros neplacut deci ai grija sa nu faca pe la tine prin pat.Important: in primele zile nu ii tine cu tine in pat! e cel mai bun sfat pe care ti-l pot da. ei vor crede ca acolo e locul lor de usurare..si o sa se urce mereu in pat la tine sa isi fac nevoile! crede-ma am patit-o si e groaznic!
2.de la orice pet shop, iti recomand iepurii pitici berbeci cu urechi blegi sau iepurii pitici olandezi. unu costa in jur de 50-80 de lei; important:inainte sa ii cumperi verifica-le dintii sa nu fie rupti sau negri si nu lua de la un pet shop unde is neingrijiti..pt ca ei s-au obisnuit deja asa si la fel de neingrijiti vor fi si cand ajung la tine acasa
3.nu e indicat sa ii speli din 2 motive:primul ca ei sunt ca si pisicile se curata singuri, iar 2 daca stau uzi pentru multa vreme le scade temperatura si mor. Totusi e indicat o data pe luna macar sa le faci o baita scurta cu apa calda si ii invelesti repede in prosop! Nu ii usca cu phoenul in niciun caz!
4. iepurii pot face mai multe boli din diferite motive, deci nu stiu exact la care 2 boli te referi:d
5. o sa observi in comportamentul lor. daca se poarta diferit, daca nu se mai joaca cu tine, daca nu mananca etc.si atunci il duci de indata la veterinar:d
mai multe gasesti pe internet.prima oara sa te hotarasti mai exact ce rasa vrei ca fiecare rasa are pretentiile ei!
Multumesc, o sa mai ateptam cateva comentari si apoi voi anunta castigatorul dar pana acum andreeeeea este pe primul loc.
1. Da
2. Poti cauta la un Pet Shop!
3.Nu cred, dar iepuri pitici nu sunt de carne sunt animale de companie! Si eu zic ca se spala.
4.Chiar nu stiu!
5.Aceste boli pot aparea si la iepurii foarte bine ingrijiti. La orice semn de boala, adreseaza-te urgent medicului veterinar. Este indicat sa alegi un veterinar care sa aiba cabinetul in zona in care locuiesti. Vei avea nevoie de el pentru vaccinari. Asa ca nu astepta ca iepurele sa se imbolnaveasca si du-l periodic la consultatii.
1. Da
2.Depinde de zona unde locuiesti sh de unde poti lua... Cel imi probabil la un Pet Shop.
3.Se spala singuri. dar nu e suficient ca acesta sa fie curat..sh spatiul din jurul lui trebuie sa fie curat si igienizat!
4.http://www.zooland.ro/Mixomatoza_iepurilor-6788.html aici gasesti multe informatii despre bolile lor sh cum sa le tratezi!
5.Iti dai seama daca el numai manaca bine sau la orice semn poti apela la un veterinar sa ii faca un vaccin sau..nush.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
InstinctPr3ciS întreabă: