Schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi
Un adult cam 2 mese pe zi.
Alceva in afara de boabe poti sa-i faci tu mancare gatita. Trebuie sa aiba 60% carne(pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal/iepure, organe (vita cele mai bune) sau gaturi de pui), 20% legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras) 20% cereale (orez/arpacas, altii mai folosesc si paste). Cainele este pana la urma urmei carnivor, iar procentul de carne este cel mai mare fiindca are nevoie de multa proteina.
Trebuie sa-i faci cam o oala de mancare in fiecare zi.
Daca primeste doar mancare gatita e bine sa faci des cure de vitamine.
Eu am o amstaffita, mananca doar boabe proplan(230lei,sac 14kg) si sunt foarte multumita. Nu o sa ai timp mereu sa-i faci de mancare, iar daca primeste doar mancare gatita o sa devina pretentios si nu o sa-ti mai manance boabe(am trecut prin asta). Un sac de 14kg de boabe o tine cam 3-4 saptamani.
Íntrebarea ta e irelevanta.Cainele se hraneste si-n functie de varsta.
Esti sigur ca esti pregatit sa cresti un asemenea caine? El este o responsabilitate mare, nu-i un obiect de care te lepezi cand te plictisesti.In plus e o cheltuiala mare la buget, se va plati si impozit cred de anul acesta.Vaccine,mers la doctor periodic, hrana adecvata, spalat, periat si mai ales iubit. Plimbat des pe afara, uneori te trezeste noaptea la 2 sau 3 sa l scoti afara. Daca te referi la alte alimente, in afara de bobitele pentru caini, trebuie sa i gatesti . Carne de vita,mai putina de pui sau carne tocata speciala pentru caini pe care o gasesti la pet shop uri,o fierbi,pui in oala si legume ( morcov,ceapa, ardei, telina, exclus cartof ) plus orez cat cuprinde, ca la pilaf.
Cred ca ti-a trecut cheful de caine ))
Deniissel întreabă: