| AnaMariaJRock a întrebat:

As dori si eu niste sfaturi in privinta porcusorilor de guineea, deoarece mama mea mi-a cumparat unul acum cateva zile si nu stiu cum ar trebui sa il ingrijesc.Dau funda.happy

Răspuns Câştigător
| Ashadow a răspuns:

Ii schimbi talasul la o saptamana(de preferat talas simplu,fara cine stie ce miresme in plus pentru ca e sensibil la mirosuri).
Ar fi de preferat sa-l tii intr-o cusca mare,genul cu gratii,nu de plastic,datorita sistemelor de prindere ale recipientelor pentru apa(cele cu ventuze sunt incredibil de proaste).
Nu-i pune in cusca rotite sau alte jucarele de genul acesta,n-o sa le foloseasca niciodata,il poti lasa sa se plimbe prin casa/curte(dar grija la pasari sau alte animale,e foarte fericit in iarba) sau jucarii in care sa se ascunda.Ii poti pune si un prosopel pe care sa stea.
Periatul depinde de lungimea parului(poti s-o faci zilnic sau poti s-o faci o data sau de doua ori pe saptamana),iar taiatul unghiilor cam la o luna ar trebui realizat,daca vrei s-o faci tu ai grija sa tai doar varfurile,sa nu-i tai din carne(partea mai roz a unghiei) sau poti sa-l duci la veterinar.
Il hranesti cam de trei ori pe zi, cu fructe, legume(fara exces de varza sau salata), iarba, trifoi sau papadie(daca stai la curte), fan sau paine inmuiata in lapte si stoarsa bine(dar eu nu i-am dat niciodata alui meu asa ceva) +cate o felie de paine uscata pentru a-si toci dintii.
Baie nu ti-as recomanda sa-i faci decat daca este strict necesar, pentru ca este sensibil si nu trebuie sa-i uzi capul si trebuie sa ai grija ce sampon folosesti si cum il usuci...in fine, e complicat.
Ah, da si sa ai grija unde plasezi cusca in casa, sa nu fie in soare, dar nici izolat, in intuneric.
Pai cam asta ar fi, sper sa te bucuri de el :3

| AnaMariaJRock explică (pentru Ashadow):

Multumesc mi-ai fost de mare ajutor, datorita tie o sa am mare grija de porcusorul me de guineea.happy

| Ashadow a răspuns (pentru AnaMariaJRock):

Oh,n-ai pentru ce, ma bucur ca am fost de folos big grin

3 răspunsuri:
| denycriss12 a răspuns:

De fapt asternutul se schimba mai des sa aiba manace tot timpul cauta-ma ca sa-ti spun mult mai multe adresa de email onea_denisa