Ia-ti un hamster. Eu sincer nu am nimic cu papagalii doar ca fac multa galagie. Si hamsteri sunt jucausi si amuzanti. Eu am o fetita.
Broasca testoasa
bine intre cele doua, aleg hamster, pentru papagalii miros urat, fac galagie, trebuie sa cureti tot timpul dupa ei.
mai bine hamster, ei sunt mai linistiti, mai firavi, nu trebuie sa fii langa ei tot timpul ca se descurca singuri
funda?
Ce-ai zice de un inel, cercei, un tel nou...ingrijirea unui animal\pasare implica responsabilitate
Papagalul, e foarte haios, si dragut, dar ia-ti de la crescatori ca ai mult mai multe sanse sa il faci sa se ataseze bine de tine, am experienta!
Salut am vazut ca mai toti de aici care au raspuns au ceva impotriva papagalillor, eu una am papagali perisi care sunt chiar amuzanti mai ales daca iti ei doi(pereche) te amuzi mult de ei, mie una imi place foarte mult cand il aud pe Coco ca ii face serenade lu Fetita, se joaca impreuna plus ca ce zis cei de jos: ca au un miros neplacut-fals, ca lasa multa mizerie-fals iar daca ii inveti cu tine sati stea pe mana ii prinzi chiar foarte usor, eu una iti spun ia-ti papagali Perusi sunt cei mai amuzanti cand se joaca... fundita?:d
Pai amandoi sunt la fel de deranjanti. De fapt cred ca aleg hamster, mi se pare mai bine si mai usor de ingrijit.Mai multa treaba este atunci cand ii speli cusca. Dar, daca tu esti genul care se trezeste mai devreme ti-as sugera papagal, chestia la papagal e ca la mine ma trezeste dimineata, dar daca nu hamster ca nu cred ca face galagie.
Sper ca te-am ajutat.Bye!
Eu zic ca hamsterul. nu face atata halagie atata mizerie cand se schimba anotimpurile. il mai poti lua din asa zisa "cusca" sa il iei in mana. dar papagalul ce faci cu el? te uiti la el cat e de colorat. poate te mai si enerveaza cand tu vrei liniste si el incepe sa piuie si plus ca daca scapa din cusca il mai si pierzi. si daaa cand se schimba anotimpu iti lasa niste peneee! parerea mea:X funda?:X
Papagal..Nu imi plac hamsterii
Papagali nu miros urat Si daca iti iei baiat il poti invata sa vorbeasca si sa se urce pe degetul tau! Eu am un papagal perus pe nume Riki si inca il incerc sa stea pe deget ca e inca pui Bafta!
Eu zic sa-ti iei un hamster! eu am 2 si sunt foarte draguti! uite niste sfaturi de ingrijire:
Cel mai indicat este sa-ti tii hamsterul intr-o cusca sau intr-un acvariu, destul de inalt, pentru ca sa nu poata iesi.Cumpara-i una destul de incapatoare pentru a o putea utila corespunzator si totodata pentru a se putea misca in voie.
Indiferent de optiunea pe care o faci, este bine ca locuinta lui sa fie amenajata cu:
un adapator pentru apa;
un bol pentru legume si fructe;
un recipient pentru mancare;
talas (care se va pune intr-un strat de 4-5 cm pe fundul custii);
fan (pentru a-si construi culcusul);
un cristal de sare (ajuta la suplimentarea mineralelor);
o roata in care sa alerge;
o casuta in care sa se ascunda.
ATENTIE! Nu folosi talas de rasinoase, deoarece sunt toxice. Tine cusca cat mai aproape de sol, pentru a evita accidentele neplacute!
Custile amenajate cu platforme pe mai multe nivele si scarite sau rampe, sunt preferatele hamsterilor, deoarece ei sunt foarte activi si astfel isi consuma energia.
2 Curatenia custii
Schimba-i talasul o data la doua zile, pentru a mentine curatenia custii si pentru a avea un hamster sanatos.
Este bine sa fierbi o data pe saptamana recipientele de mancare si accesoriile (rotita, casuta si alte jucarii) pentru a fi dezinfectate. Acestea nu se spala cu detergenti sau alte substante ce contin chimicale.
Spala-i zilnic adapatorul de apa si bolurile de mancare, cu apa calda. De asemenea, este indicat sa-i speli si cusca cu apa fierbinte, o data la doua saptamani.
3 Manipularea
In primele zile, lasa hamserul sa stea in cusca pentru a se obisnui cu locuinta si cu tine. Dupa ce incepe sa se acomodeze si nu mai este speriat poti incerca sa-l manuiesti. Pentru a te imprieteni rapid cu el, da-i sa manance din palma ta si joaca-te zilnic cu el.
Evita sa scoti hamsterul din cusca in timp ce doarme, deoarece se va speria si te poate musca.
Asigura-te mai intai ca este treaz si pregatit pentru a fi manevrat. Animalul te mai poate musca si daca il enervezi sau il jughinesti mai mult decat isi doreste el.
Odata ce l-ai scos din cusca manuieste-l cu atentie pentru a nu-l scapa. Nu-l tine pe masa, pe umar sau pe suprafete inalte pentru ca hamsterii nu au o vedere laterala buna, pot cade si se pot rani grav.
Cand il lasi liber prin casa, supravegheaza-l in permanenta, deoarece fiind foarte mic, se poate ascunde in locuri foarte inguste sau poti calca pe el.
4 Perierea
Hamsterii, in mod special cei cu par lung, au nevoie de periere.
Pentru aceasta ai nevoie de mult calm si rabare. Vorbeste-i incet, cu o voce calda, arata-i astfel ca-l iubesti si cu miscari foarte lente si gentile piaptana-i blana dinspre cap spre coada.
In timpul pieptanarii si dupa aceasta, nu tine animalul la distanta mare de podea, pentru a evita eventualele cazaturi.Hamsterul poate sari din bratele tale si se poate rani.
5Ingrijirea
Provenind dintr-o zona desertica, fara prea multa apa, hamserul nu necesita imbaieri. In primul rand pentru ca ii pot face rau si in al doilea rand deoarece sunt animale foarte curate, petrecandu-si o mare parte din timp spalandu-se si curatandu-se singur.
Verifica periodic starea de sanatate a animalului tau, precum si dentitia acestuia. Hamsterilor crescuti in captivitate le pot creste dintii foarte mult, deoarece nu au cum sa si-i tocesca.
Un hamster sanatos are blana lucioasa, catifelata si curata, au ochii limpezi, nu au secretii oculare sau secretii la urechi si in zona anala, sunt vioi si jucausi.
Daca observi ca ceva este in neregula, nu astepta pana se agraveaza problema, du-l de urgenta la medicul veterinar! Bolile hamsterilor se agraveaza rapid si astfel au nevoie de ingrijiri imediate.
6 Hrana
Fiind animale omnivore hamsterii mananca atat carne cat si legume si fructe. In libertate acestia se hranesc cu seminte, graunte, vegetale si insecte.
O dieta sanatoasa pentru hamsterul tau, este recomandat sa fie alcatuita din hrana speciala pentru hamsteri ( o gasesti in orice Pet Shop), legume si fructe, fan, viermi de faina sau bucatele mici de carne fiarta de pui.
Hrana speciala pentru hamsteri constituie o buna sursa de vitamine si calciu. Ai grija ca aceasta sa nu fie singura sursa de hrana pentru ca in timp, se va plictisi si o va refuza.
Hamsterii mai au nevoie si de legume si fructe. E bine sa incepi sa i le dai in cantitati mici pe care le vei creste progresiv, pentru ca animalul sa se obisnuiasca cu hrana si pentru a evita eventualele deranjamente stomacale.
Ii poti oferi animalului tau andive, morcov, conopida, castravete, broccoli, salata, patrunjel, banana, piersica, pana, mar, pepene, mazare boabe etc.
Daca hamsterul nu mananca tot in decursul a 24 de ore, scoate-i resturile din colivie pentru a evita degradarea alimentelor.
Nici iarba si nici fanul nu este indicat sa lipseasca din alimentatia hamsterului, deoarece aceastea ajuta la tocirea dintilor.
ATENTIE! Nu ii da hamsterului tau alimente cu grasimi sau care contin sare. De asemenea, nu sunt indicate dulciurile, alimentele ce contin cofeina si cacao, chipsurile si mancarurile gatite de tine!
Ii poti oferi din cand in cand viermi de faina, pe care majoritatea hamsterilor ii adora. Si bucatele foarte mici de carne fiarta de pui, vor fi consumate de animalul tau cu placere.
Asigura-te ca are mereu apa proaspata la dispozitie.
Sper ca te-am ajutat! pup!
Funda! plz!
Alege papagalul cel mai frumos perusul... poata sa vorbeasca! eu am un perus mascul si vorbeste.ATENTIE doar masculul va vorbi! mersi pentru inelegere
Pentru papagal iti trebuie mancare o colivie si un papagal desigur pentru un hamster iti trebuie un acvariu un borcan sau cine=v in care sa il pui, morcosv sau legume sau mancare pentru ei la hamsteri nu trebuie sa dai niciodata apa ca si le ia din morcovi sau salata si un fel de rumegus care se poone sub ei
anonim_4396 întreabă: