Golden clar.
Akita sunt incapatanati, foarte greu de intretinut( naparlesc de te miri de unde poate incapea atata blana intr-un catel), imprevizibili, nu prea sunt jucausi decat cand au ei chef, cu cine si cat vor ei, deci sunt catei foarte independenti si seriosi.
Eu personal am avut akita american si a fost cel mai obraznic catel.Desi am facut dresaj de mic pana la batranete cu el, a avut toate conditiile necesare( tarc, curte imensa, mancare extrem de buna atata granule cat si gatita special pentru el, dresaj aplicat cu cele mai bune tehnici si asa mai departe) A SARIT SA MA MUSTE! Din nimic.Am crescut o gramada de catei din rase mari si considerate pericoluase( ciobanesc german, Rotweiller, Doberman, Ciobanesc de Asia centrala) si au fost cei mai cuminti catei.Veneau copii de 1-4 ani in vizita si trageau cateii de limba si le bagau degetele in gura iar ei erau in culmea fericirii. akita-ul in schimb in momentele astea il inchideam in tarc pentru siguranta musafirilor.
Golden Retriever si el napraleste(nu ca akita inu), sunt catei foarte inteligenti si atasati de stapan, Nu o sa iti fac o paza extraordinara( o sa latre cand e necesar dar nu o sa il poti invata sa atace la comanda), nu sunt asa pretentiosi la mancare si nu sunt predispusi la boli de piele cum sunt akita si cel mai si cel mai important dezvolta o prietenie cu stapanul extraordinara. Daca il socializezi de mic cu oameni nu o sa ai vreo grija ca iti mananca musafirii fara motiv cum face un akita.
Toate catile de dresaj recomanda daca nu ai experienta cu cateii primul sa fie un Golden retriever sau un Labrador deoarece nu prea ai cum sa dai gresi in ale dresajului cu ei.
Daca te hotarasti la o rasa dintre cele doua iti recomand sa le cumperi de la o canisa si nu de pe olx sau pet shop-uri.
Mai poti apela la Grupuri de Facebook unde o sa gasesti crescatori.Iti recomand sa mergi sa vezi puiutii si conditiile in care stau( poti sa il iei cu tot felul de micoze care SE TRANSMIT la OM!)
Nu e neaparat sa fie cu pedigree.
Nu il lua mai mic de 2 luni(E important ca in primele 6 saptamani de viata el sa suga de la mama sa isi ia anticorpii necesari altfel risca sa faca parvoviroza sau jigodie, boli in care sansele de supravietuire sunt 50% cu TRATAMENT.
Sa te bucuri de viitorul blanos!
Detin un Border Collie metis si daca e as alege tot un Border Collie. De ce? Sunt foarte inteligenti, invata comenzile din primele 3 incercari, sunt foarte sociabili cu copiii de la primele zile de nastere, sunt foarte protectori, dragoste deplina ofera. Ca sa ai aceasta rasa trebuie sa stii ca nu le place monotonia, imediat intra in depresie! Adora iesirile in natura, este rasa care trebuie sa alerge foarte mult, sunt foarte energici, sunt caini de paza pentru turme.
Golden Retriever
imi place mai mult, e mai frumos, jucaus https://www.youtube.com/watch?v=a6KGPBflhiM
si e pe locul 4 ca inteligenta http://www.dogbreedslist.info/Dog-IQ-Ranking.html
Easy Training: The Golden Retriever is particularly easy to train. They are very sensitive to harsh treatment, so excessive strictness is not recommended. They learn very quickly and are extremely adaptable, making them perfect for therapy or service jobs. Golden Retrievers can learn many tricks and will remember what they are taught for the rest of their lives. Obedience classes are recommended.
Ce preferi dintre Golden si Akita?
Bloc sau la casă? asta dacă e să fiu în temă
Bloc.Nu vreau sa imi iau o rasa mica deoarece nu-mi plac.
Vreau un caine loial, jucaus si inteligent ca sa-l pot dresa usor si sa-mi asculte comenzile.
Pot sa tin un Golden la bloc?
Sunt vecini care fac nazuri. Un câine mare latră! Goldenul crește la 30 Kg deci nu e mic, celălalt crește și mai mare. Eu am avut un tekel, e o bijuterie!
https://www.youtube.com/watch?v=7ymN7qhPaR8
Akita Inu este mai greu de intretinut intr-un spatiu mic (daca stai la bloc) si ii plac temepreaturile mai reci..asa ca Eu cred ca o sa fii trista daca-l vezi chinuindu-se pe caldurile astea de la noi.
Golden Retriever este un Caine absolut adorabil, foarte prietenos, loial si inteligent si ai face o alegere foarte buna daca decizi sa-ti iei rasa asta.
S0nofS4tana întreabă:
AnnaAnnne întreabă:
Eduard619 întreabă: