| smaranda11 a întrebat:

Buna,TPU!

As vrea sa imi ziceti cum ingrijesti un hamster.
Va rog frumos!

3 răspunsuri:
| DenissaRoxana a răspuns:

Buna.mai multe video
Minora batuta de Seful Politiei din Piatra NEAMT
Imagini de nedescris! Copil luat la palme pe scaunul dentistului
Tu ce ai face pentru 100 de dolari?
Tupac traieste! Imagini spectaculoase din tribunele unui meci de baschet
Hamsterii pot sa fie animalele de companie perfecte: sunt micute, deloc greu de intretinut, nu se supara daca lipsesti multe ore de acasa, mai ales daca au un partener de joaca, si se imprietenesc cu tine daca te porti frumos cu ele, astfel incat in fiecare seara pot sa iti aduca un zambet pe buze, oricat de stresata ar fi fost ziua care tocmai a trecut.

Pentru a te asigura ca ei raman voiosi si sanatosi, trebuie sa respecti cateva reguli simple, clare, fara a te abate de la ele, dupa cum declara pentru Ziare.com veterinarul Dragos Mitrea. Acestea privesc alimentatia, amenajarea spatiului de locuit si manipularea lor.

De obicei, aceste mici vietuitoare isi petrec viata intr-un bol de sticla. Ai grija ca acesta sa fie cat mai mare cu putinta, atat cat iti permite spatiul, pentru ca hamsterul sa se poata juca in voie si sa nu se simta ca prinsa intr-o capcana.

Hamsterii sunt foarte jucausi, asa ca trebuie sa aiba o roata de alergat. Nu le pasa ca toata lumea rade de naivitatea lor, ei sunt fericiti ca isi fac exercitiile zilnice si isi ocupa "timpul liber" intr-un mod "sanatos".

Daca le adaugi si o casuta in care ei se pot ascunde atunci cand se joaca sau vor sa aiba parte de putina singuratate, cu siguranta animalele iti vor fi recunoscatoare.

Pot muri din cauza talasului!

Talasul trebuie sa existe in permanenta intr-un strat destul de gros, minimum 5 centimetri, si sa se evite cel obtinut din rasinoase. Intreaba vanzatorul ca nu cumva lemnul sa provina de la acest tip de copaci, caci este toxic pentru micile vietuitoare, care pot muri din aceasta cauza. In plus, acesta trebuie schimbat o data la doua zile.

Ai nevoie de 3 recipiente: unul pentru apa, unul pentru hrana uscata, luata de la magazin, si unul pentru fructele si legumele proaspete pe care i le servesti.

Dintii trebuie piliti, daca nu vrei sa moara de foame

Hamsterii nu sunt animale periculoase, dar totusi isi pot musca stapanii. Nu trebuie sa te superi pe ei, ci sa stii cum sa ii manevrezi cu grija si atentie. In primul rand, oricat de mult ti-ai dori sa te joci cu ei, nu ii scoate din cusca si tine in mana in timp ce ei dorm. Asta pentru ca se vor trezi intr-un mediu strain, nu vor sti ce se intampla cu ei si instinctul le va spune sa muste si sa fuga, sa scape.

In plus, cand te joci cu ei, nu ii supara prea tare si daca ii vezi ca vor sa fuga si sa se ascunda in casuta, lasa-i, caci poate nu sunt in cea mai buna stare de spirit.

Daca vrei sa il perii, in special in cazul in care ai un hamster cu parul lung, vorbeste cu el pe un ton cald. Din cand in cand trebuie sa ii verifici lungimea dintilor, caci daca acestia cresc prea mult, nu se mai poate hrani si va muri de foame. Trebuie dus periodic la veterinar, pentru a-i fi piliti dintii si unghiile.

Nu tine bolul cu hamsterul la o inaltime mare, de exemplu pe birou sau pervaz. Pozitioneaza-l pe podea, caci animalutul poate sa sara, intentionat sau din greseala, si sa se loveasca grav, chiar sa moara.

In plus, daca vrei sa il lasi liber, nu-l scapa din ochi prin casa, caci nu putine sunt cazurile in care un hamster a fost calcat din greseala sau a intrat in diferite spatii mici de unde nu a mai putut iesi, stapanul nu l-a gasit si astfel a murit.

Meniul preferat

Pe langa hrana standard, luata de la magazine specializate, care trebuie sa contina in majoritate grane si seminte, mai poti hrani rozatorul si cu fructe si legume proaspete. El va adora morcovii, salata, merele, piersicile, castravetii, broccoli, conopida, andivele si spanacul.

Din cand in cand, poate primi si fasiute marunte de piept de pui fiert. In cazul in care ii dai fructe, legume sau carne si animalul nu mananca tot, ia resturile din bol a doua zi, pentru ca acestea sa nu se altereze si sa-l imbolnaveasca.

Apa proaspata nu trebuie sa lipseasca. Aceasta trebuie schimbata minimum o data pe zi. Bafta cu micutul!

Întrebări similare