| DutzaDiia a întrebat:

Astazi dimineata am observat niste viermisori mici in fecalele pisicii si mi-a cam dat de gandit. Este un pui de maxim 3 luni, nevaccinat inca. De cand am vazut asta si ca de obicei, pe covorasul pe care sta, lasa niste particule mici albe (nu stiu ce ar putea fi), parca nici sa ma mai joc cu ea nu pot. Ce-mi recomandati sa fac? Ce pastile/tratamente stiti? Si ideea este ca nu pot ajunge la veterinar decat in week-end, partintii lucrand in perioada asta simultan si eu fiind la scoala cu program de la 11 pana la 18, ce-mi ocupa toata ziua.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fiind un pisoi atat de mic, trebuie neaparat sa il duci la veterinar pentru deparazitare.
Igiena normala ar trebui sa te scuteasca de probleme. Adica, te speli intotdeauna pe maini dupa ce te joci cu pisica, nu duci niciodata mana la fata sau la gura nespalata pe maini, nu permiti pisicii sa intre in camerele in care dormiti, o periezi zilnic, freci bine de tot covorul cu un detergent special zilnic, pui asipratorul in toata casa zilnic, dezinfectezi cu multa atentie, dimineata si seara toate obiectele pisicii. Astea sunt masuri pe care oricum trebuie sa le iei mereu cat timp ai un animalut in casa (ma rog, stapanul animalului)

| alina2k18 a răspuns:

E ceva normal ce se intampla - > Deparazitare interna pana ajungi la veterinar.
Te duci la farmacia veterinara si ceri ceva pentru asta, iti dau ei doza corecta.
E pastiluta, ia Drontal acopera mai multe chestii, o sa iti dea cu concentratia cea mai mica oricum.
Bafta.

| Samariteanul a răspuns:

1)Vaccineaza-l
2)Vorbeste cu veterinarul si intreaba-l ce pastile ar trebui sa ii dai si care este doza necesara zilnica.Noi aici pe TPU e posibil sa-ti dam un raspuns neadecvat.

| Bogdann1107 a răspuns:

Trebuie dusa la doctor este din cauza deparazitarii interne.nu te lua dupa astia trebuie vb cu veterinarul Drontal si alte chesti se dau in functie de greutate!