Buna Adryanus.
Si papagalul meu era la fel pana sa se potoleasca!
Nu iti face griji.
Eu il scoteam din colivie,sburau,si intrau singuri.
Dar, prima data ma intelegeam cel mai bine cu baiatul, dupa aceea cu fetita.
Dupa cateva zile. isi va reveni.
Dar sa le mai dai drumul si lor.
Pentru ca: daca tu ii tii inauntru acolo 1-2-3 ani ei vor muri.
Sa le dai drumul, sa stie ca au voie.
Eu le dadeam drumul la ora 18:00[ora 6] cand veneam de la scoala, si ii vedeam lipiti de colivie, stiind ca la ora aia le dadeam eu drumul.
Papagalii mei au facut varsta de 6ani.
Bafta, nu iti fie frica :*
Pa-paa!
Pai incearca sa stai pe langa el fara sa-i faci nimic, sa te uiti la el, sa il alinti si sa incerci sa vorbesti cu el.Nu cred ca ai va lua chiar mult timp pentru acomodare, cred ca se va obisnui in vreo 3 saptamani.Probabil acum la inceput face asa pentru ca inca nu e obisnui cu tine dar cu timpul te vei intelege cu el.Bafta!
In general perusii sunt mai agresivi[daca le pot spune asa], o sa vezi ca si dupa ce se va acomoda cu incaperea cea noua, atunci cand o sa vrei sa il iei in mana, o sa te ciupeasca foarte tare. In ceea ce priveste faptul ca e speriat, nu iti face griji, asa e la inceput, o sa se acomodezi iar dupa aceea o sa cante intr-una[pe mine ma trezeau in fiecare dimineata la 5]. Daca nu are pereche, nu il lasa singur, o sa se imbolnaveasca si o sa moara, pana o sa ii iei pereche, pune-i o oglinda. Succes!
Am avut si eu perusi,sunt timizi.
Cel mai bine ia-ti o carte despre cum s aii ingrijesti,e complicat.
In fiecare zii sa le faci curat.
Sa le schimbi mancarea si apa zilnic.
Poti sa le mai dai din cand in cand un mar sa ciuguleasca(dar il tai in felisute si spalat)
Perusi sunt foarte jucarusi,eu am avut o scarita pe care se urcau si un leagan pentru ei.
Nu incerca sa ii atingi sau sa le bagi mana in cusca din prima.
Poti sa le dai drumul in camera dupa ce implinesc cateva saptamani,dar sa nu deschizi geamul si usa si sa nu-i prinzi sau chinui.
Nu-ti mai lua un mascul,se vor bate pentru teritoriu.
Daca iti iei o femela,sa ai un veterniar aproape deoarece fac pui ei si e foarte nasol,deoarece femela poate sa moara cu oula in ea de cele mai multe ori(mi s-a intamplat...)
Ii place sa vorbesti cu el.
Ciripeste foarte mult si nu ridica tonul la el deoarece se supara.
Nu ii taie penele
NICIODATA sa NU il prinzi de coada deoarece cand zboara daca il prinzi sau cand este speriat ii cad penele din coada din cauza fricii,si il doare extrem de tare.
Citeste ce am scris si baga la capusor.
Perusi sunt foarte detreaba si draguti,dar sa te porti frumos cu ei si sa nu lasi pe nimeni sa-i chinuie.
Apropo,daca vezi ca se scarpina,s-ar putea sa aiba purici. Al meu a murit din cauza puricilor, le intra in urechile alea mici ale lor si ajung la creier purici apoi mor. Daca nu ii dai cu deparazitant unde iti zice veterinatrul, desigur.
Sa ii duci cam odata la doua luni la vetereninar.
Sa nu aduci pisici in camera!
Este normal sa fie sperios si toate cele, este recomandat sa il lasi o perioada de aproximativ o saptamana sa se acomodeze cu noua colivie si noua casa. Vezi mai multe info despre perusi pe http://animaledecompanie.info