| GiuliaMariaaa a întrebat:

Bună TPU!
Azi, în timp ce tata aplica otravă pentru păduchi copacilor, câinele meu a început s-o lingă de pe trunchi. I-am dat lapte să bea, dar nu-l pot duce la veterinar, pentru că sâmbăta și duminica este închis. Ce pot face? Dacă i-am dat lapte a scăzut riscul de a se îmbolnăvi? Cam cât durează pana când otrava îi afectează organele și care sunt șansele de a se îmbolnăvi? Pe trunchi erau insecte și el obișnuiește să le mănânce, de asta a luat și otravă.
Vă rog să nu-mi spuneți că trebuia să îl țin în casă, el se juca cu un alt câine și nu credeam că o sa bage în seamă altceva.

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu esti de vina trebuia sa ti cîinele inchis undeva, acum daca va murii nu e vina lui ci a ta deoarece stiai ca tatal tau da cu otrava iar cîinele si animalele nu gîndesc, ei fac din instinct, dar se vede ca nici tu nu gîndesti, vi si ne spui va rog sa nu mi spuneti ca trebuia sa il tin in casa, ba da, asta trebuia sa faci stiind ca exista posibilitatea ca el sa linga otrava ai, exact ca si cu copiii mici trebuie sa fi permanent cu ei sa nu i scapi din ochi nicio secunda, cum i ai scapat din ochi fac prostii, la fel si cîinii trebuia sa il ti in lesa daca l ai scos afara sa ai grija de el, cit de mare este cîinele?

| GiuliaMariaaa explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu prea cred că mai contează asta acum. Îmi doresc să știu ce să fac de acum, nu pot da timpul înapoi. Câinele este un bichon maltez.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru GiuliaMariaaa):

Faptul ca i ai dat lapte este ok el nu a lins o cantitate mare de otrava, si luni du l la veterinar sa il consulte dar sa stii ca te va costa cel putin 300 lei ai bani? Gratis nu il va consulta nimeni, fiind de rasă consultatia plus medicamentele sunt foarte scumpe, in ziua de azi numai e timp de tinut animale in casa ca costă intretinerea lor bani grei.Tu muncesti? Ca atunci este mai usor sa dai un salariu pe consultatii sau jumatate din salariu, dar daca tu nu muncesti nu ai bani poate parintilor nu le convine sa dea 300 sau mai mult pe medicamente si consultatia cîinelui.

| floresdemayo a răspuns (pentru GiuliaMariaaa):

Ia vreo 3 ouă. Separă rapid albusurile de gălbenușuri.
Doar albusurile (partea transparenta a ouălor) i le torni fortat pe gat, incat să ii induci neapărat, voma si să elimine otrava, până nu e inconstient.
Si apoi fugi urgent la veterinar, sa ii facă spălături la stomac si să ii dea antidotul.
Există urgente veterinare in oricare oraș, le găsesti cu o cautare pe google.
Iar, dacă locuiesti la țară, pui catelul in masina personală si mergi cu unul dintre părinti, ori faci ocazia.
Dacă tii la viata pufosului, poți ajunge la veterinar, In rest, sunt doar scuze!

Nu se dă lapte in asemenea cazuri!

| GiuliaMariaaa explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sunt conștientă ca va trebui să scot o suma maricica din buzunar, dar mă interesează doar să fie el ok.

| GiuliaMariaaa explică (pentru floresdemayo):

Nu știu ce să spun despre lapte și vomitat, având în vedere ca nu era otravă puternică, ci una pentru insecte mici. Nu e cam același lucru cu otrava care li se dă pe blană pentru purici și pe care ei de multe ori o ling?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru GiuliaMariaaa):

Daca il duci la veterinar o sa fie ok

| floresdemayo a răspuns (pentru GiuliaMariaaa):

Nu e același lucru.
Contra puricilor si căpușelor se aplică la ceafă, o solutie antiparazitară.
Se pune la ceafa animalului, tocmai pentru ca patrupezii să nu se poată linge. Nu se mai aplică prafuri, pe tot trupul, cum am inteles că se foloseau cu zeci de ani in urmă. Si oricum, aveau alta compozitie. Nu se foloseau si la stropit pomii.

| Brizbriz a răspuns:

Telefon la veterinar
faptul ca nu se lucreaza, nu inseamna ca nu raspunde la telefon

| Nirvanaaa a răspuns:

Suna veterinarul că asta e urgentă. Nu aștepta. Vorbim de otrava totuși.

| GiuliaMariaaa explică (pentru Nirvanaaa):

Da, vorbim de otravă, dar despre o otravă pentru insecte extrem de mici. Nu e același lucru atunci când animalele ling otrava pentru purici care li se dă pe blană?