| Rebbbeca a întrebat:

Azi m-am jucat cu un bişon pui,iar din greşeală am simţit un fir de păr în gură,pe care l-am scos imediat.Ce se poate întâmpla, în caz că mai era unul şi l-am înghiţit din greşeală înainte sau după?

6 răspunsuri:
| SnowBella a răspuns:

Pai blana catelului nu este la fel de "periculoasa" ca cea a pisicii. Eu am pisici de vreo 6 ani si pana acum nu am avut nicio problema, desi le iau in brate si le pup foarte des. Dar am auzit ca firele din blana pisicii pot ajunge chiar la plamani, unde ar putea ramane, provocandu-ti astfel probleme respiratorii sau mai stiu eu ce alte complicatii. Poate sunt doar vorbe spuse de parinti, bunici ca sa te sperie si sa nu-ti mai doresti animale...totusi am auzit de un caz real de genul.
Dar lucrurile astea nu trebuie sa te determine sa nu te mai atingi de animale...

| Floreenofficial a răspuns:

Salut!
Nu se va intampla nimic cu siguranta,dar de acum inainte sa nu mai stai la acelasi nivel cu animalul cu care te joci, adica sa stai in picioare, sa te speli pe maini inainte sa mananci, dar si inainte sa duci mana la gura, preferabil imediat dupa ce te-ai jucat ca sa nu uiti si sa ai grija pe viitor sa nu mai inghiti fire.Succes! :*

| Sabiina a răspuns:

Buna. De la un fir nu cred ca vei pati nimic. Dar sa ai grija deoarece pe blana animalelor (chiar si pe un singur fir de par) se gasesc microbi si bacterii. Deasemenea este posibil ca firele de par inghitite sa se lipeasca de vreun organ intern si sa necesite operatie(chiar daca sunt cazuri rare). Asa ca te sfatuiesc sa nu te apropii cu fata de catel, mai ales ca este o rasa cu mult par. Si ai grija sa te speli pe maini imediat dupa ce te joci cu el. Scuze daca te-am speriat putin, am vrut doar sa-ti prezint riscurile. Dar teoretic, in cazul tau nu cred ca se va intampla nimic, dar fii mai atenta pe viitor! Te-am pupat. :*

| kriskiky a răspuns:

Nu se poate intampla nimic. Daca era, te sufocai in momentul cand l-ai inghitit.Dar acum nu este niciun pericol

| PamyTzZz a răspuns:

Stai linistita nu se poate intampla nimic de la un singur fir de par. eu traiesc cu caine si pisica in casa de cand eram foarte micuta si am inghitit tone de par si nu am nimic m-a dus mama si la control si a zis ca nu se vede nimic Deci stai calma nu ai de ce sa iti faci griji

| Pinky0green a răspuns:

Nu-i nimic daca ai inghitit un fir de par doar sa ai grija sa nu mai inghiti si altele pentru ca se va face chist (un fel de ghem de par) si in decursul anilor risti sa mori...DAR DOAR DACA INGHITI MAI MULTE FIRE deci nu te speria..doar incearca sa nu inghiti multe fire