| veronique122003 a întrebat:

Azi mi-am luat un papagal micul alexander. E baiat si are un an. Cum sa fac sa ma apropii de el. Daca aveti sau ati avut si voi astfel de papagali cum i-ati imblanzit? Dau funda! happy

Răspuns Câştigător
| valentin75 a răspuns:

Salut! Doua sau trei saptamani il lasi in colivie; dupa aceea il lasi sa zboare in camera (sa nu ai fereastra deschisa niciodata). Vorbesti cu el, ii acorzi atentie etc! Daca ai oglinada si fie acoperita (cel putin pana invata camera), se poate lovi usor de diverse chestii, doua trei zile il supraveghezi, dupa ce a invatat camera nu mai e nevoie! Daca vorbesti cu el sigur in timp iti va raspunde si el! Trebuie sa fie liber (nopatea il inchizi in cusca / daca se sperie si zboara se va lovi pentru ca nu vede, nu trebuie lasat liber). La inceput poti lua cusca langa tine ca sa se obisnuiasca repede cu prezenta ta! Ai grija la geam, daca zboara nu-l mai poti prinde! Sunt multe chestii pe net! Cu timpul o sa simti ce vrea si el iti va simti toate starile pe care le ai (o sa iti aduci aminte de ce ti-am spus); e foarte inteligent, pentru inceput fereste ochii sa nu te ciupeasca ( pana te invata); al meu nu a facut asta, dar...e totusi o pasare! Ai grija ca ciupeste foarte tare (daca-l nevrozezi)! II lasi oglina dupa 10/12 luni!

1 răspuns:
| loveanime69 a răspuns:

I-as da niste biscuiti sau mancare pentru papagali si as incerca sa il invat sa vorbeasca