Pai de o bicei daca cainele e invata pe canapea e greu sal mai iei cu buna sal dresezi dar exista o posibilitate de fiecare data cand se urca pe canapea iei o bota sau cv si il bati si ii zici ca nu are voie acolo si dupa o vreme nu se mai urca sau daca o face cand te vede se da jos si se duce in alta parte cu buna nu prea il poti dresa dupa ce sa obisnuit deja i-a intrat in reflex
Buna.intr-adevar alternativa cu plesnitul e buna, dar nu sa ii dai tare.Trebuie sa ii zici "nu e voie"sa ii dai una la fund si sa il pui la locul lui.
Am avut aceeasi problema cu catelusul meu dar s-a rezolvat, iar acum cand ii zic "nu e voie, da-te jos "pleaca singur de obicei.
Sper ca te-am ajutat!:*
Cainele meu cand era mic, era invatat prin casa, si deja acesta este mare, are 1 an, de la varsta de 1 luna era invatat prin casa, pana cand, o venit un unchi la noi, si il vede cum intra in casa la care el "Ni ma la asta cum intra, ca un musafir" , il ia de dupa cap, de blana si il arunca afara, de atunci sta numai cu picioarele pe pragul usii, si nu a mai intrat pururi, decat daca il chema fratimio mai mic
.
Amenajeaza-i un patut pe jos la fel de comod ca canapeaua, de fiecare data cand se pune cearta-l si se va invata.
anonim_4396 întreabă:
BiraSorina întreabă:
Desh întreabă: