| Antoaneta_Mariana_1973 a întrebat:

Bună TPU, câinele meu mereu sta pe canapea și n-are voie știți cumva cum sa-l fac să stea jos unde îi e locul?

Răspuns Câştigător
| JohnyMoga a răspuns:

Pai de o bicei daca cainele e invata pe canapea e greu sal mai iei cu buna sal dresezi dar exista o posibilitate de fiecare data cand se urca pe canapea iei o bota sau cv si il bati si ii zici ca nu are voie acolo si dupa o vreme nu se mai urca sau daca o face cand te vede se da jos si se duce in alta parte cu buna nu prea il poti dresa dupa ce sa obisnuit deja i-a intrat in reflex big grin

4 răspunsuri:
| AspirinaDeInima a răspuns:

Trebuie sa il dresezi.

| vivitheo a răspuns:

Buna.intr-adevar alternativa cu plesnitul e buna, dar nu sa ii dai tare.Trebuie sa ii zici "nu e voie"sa ii dai una la fund si sa il pui la locul lui.
Am avut aceeasi problema cu catelusul meu dar s-a rezolvat, iar acum cand ii zic "nu e voie, da-te jos "pleaca singur de obicei.
Sper ca te-am ajutat!:*

| BroSafarii a răspuns:

Cainele meu cand era mic, era invatat prin casa, si deja acesta este mare, are 1 an, de la varsta de 1 luna era invatat prin casa, pana cand, o venit un unchi la noi, si il vede cum intra in casa la care el "Ni ma la asta cum intra, ca un musafir" laughing, il ia de dupa cap, de blana si il arunca afara, de atunci sta numai cu picioarele pe pragul usii, si nu a mai intrat pururi, decat daca il chema fratimio mai mic laughing.

| Kenya a răspuns:

Amenajeaza-i un patut pe jos la fel de comod ca canapeaua, de fiecare data cand se pune cearta-l si se va invata.