| AnneMarie03 a întrebat:

Buna TPU
Catelul meu se trezeste pe la ora 5 dimineata iar eu nu mai pot dormi decat 5 ore. Nu stiu ce sa fac ca sa se trezeasca macar pe la 6
Ce pot sa fac?

Răspuns Câştigător
| Legion7X a răspuns:

Poate face nevoia și eu am un cățeluș care uneori mă trezește la 3 dimineața fie face pipi, caca, ori îi vine să vomite dacă a mâncat ceva ce nu-i primește apoi mă culc dar al meu nu mă scoală mereu ci foarte rar numai dacă are vreo urgență.
Încearcă să obișnuiești cățelul să î-și facă nevoia și tot ce trebuie din timp ziua.
Uneori ei nu au somn și se plimbă prin casă aiurea nu că ar avea nevoie.
Câinele trebuie să se acomodeze cu programul tău de somn.
Dar tu nu observi când are s-au nu nevoie or vrea doar să se joace la acea oră târzie?
Știu cum e când te scoală la o oră unde somnul este cel mai dulce.

| AnneMarie03 explică (pentru Legion7X):

Nu vrea sa isi faca nevoile cand se trezeste. Ma trezeste ca sa se joace

| Legion7X a răspuns (pentru AnneMarie03):

Atunci ceartă-l puțin ca să știe că este un lucru rău să te trezească la acea oră.
S-au nu-l băga deloc în seamă dacă vine la tine târziu să se joace.
Dăi o șosetă să se joace singur joaca nu va dura mult si o se plitisească apoi este liniștit.
Câinele trebuie să știe și puțin de frică nu doamne ferește să-l bați s-au alte lucruri dar el trebuie să știe ce te deranjeajă.
Îi poți da 2 palme la fund astfel va înțelege că a ceea ce a făcut este rău de exemplu dacă face caca în casă cu excepția situaților când el te avertizează fiind agitat și tu nu bagi de seamă atunci face casa nu este vina lui.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Culca-te mai devreme sau dormi in timpul zilei. Vezi daca se trezeste fiindca trebuie sa isi faca nevoile, caz in care ar fi bine sa iti pui ceasul pe la ora 3, sa il scoti un pic afara si apoi sa va culcati la loc. Cateii nu au nevoie de mult somn, iar daca ai un caine in casa trebuie sa iti adaptezi un pic programul dupa el.

| Alexuta921 a răspuns:

Catelul este o responsabilitate, incearca sa dormi si tu mai mult.
Daca stai la curte poti doar sa-i deschizi usa si el iese singur sau poti ruga pe mama sau tatal tau sa-l duca la plimbare.