Buna!
La unul din ateliere avem un motan (de fapt e al unei familii sarace din zona), care are prostul obicei de a dormi oriunde, mai ales in iarba. Odata pe saptamana scot de pe el capuse, de mai bine de un an, si n-a patit nimic. Raman acele pete rosii, probabil raman si bucatele din capuse, dar pana in prezent e sanatos. Din cate am inteles, capusile care au si rosu pe ele, pot avea acel virus (am gasit si de alea pe el), cele negre cica ar fi inofensive.
Eu cred ca a ramas acolo capul capusei. si al meu a avut multe dar mereu l-am dus la medic sa o scoata si s-a vindecat mereu frumos fara niciun semn absolut! este ceva in neregula sigur la bubita aceea. du-l repede la medic! borelioza nu cred ca are... mai rare cazurile! doamne fereste
Si nu il mai lasa in iarba inalta! ia o lesa si un ham si scoate-l mereu tu tinut. cainilor le place f mult iarba inalta. eu stiu ce patesc cu al meu. mi-a luat si 3 capuse intr-o zi
Capusa daca nu ii scoti acul din piele se regenereaza complet. daca tu ai rupt capusa, dar ai lasat acul in corp, se va reface in intregime. este o insecta tare nenorocita. cel mai bine e sa le arzi, dar nu sta cainele langa foc (cu tigarea e o idee).
Din căpușă în piele rămâne capul. Mergi urgent la medic, trebuie administrate antibiotice, făcut analize pentru a vedea dacă nu a luat borelioză și scos ce a mai rămas acolo - poate face o infecție destul de urâtă.
Salut.
Animalele sunt cum s-ar putea spune ''imune'' la capuse cel putin cainii. O sa fie bine cainele!
Sper ca te-am ajutat! BAFTA!
anonim_4396 întreabă: