| MineaIonutDaniel a întrebat:

Buna TPU ce trebuie sa faca perusii mei sa faca oua? Am si cuib.

9 răspunsuri:
| fuzzer a răspuns:

Femela perus va putea incepe sa depuna oua la circa 10-14 zile de la prima imperechere. Exista cateva semne care ne indica faptul ca momentul depunerii oualor se apropie:

- femela isi va petrece din ce in ce mai mult timp in cuib si se va hrani mult din osul de sepie si blocul de minerale (nutrienti de care are nevoie pentru formarea cojii oului);

- femela va aranja si rearanja de nenumarate ori substratul din cuib;

- cu 12-24 de ore inainte de depunerea oului cloaca femelei va fi vizibil umflata.

| TechnologyWebBrowsing a răspuns:

Masculul sa calce femela.

| TechnologyWebBrowsing a răspuns (pentru MineaIonutDaniel):

Asa se imperecheaza pasarile. Si gainile, si ratele, si papagalii. Nu prea se mai foloseste termenul de calcat, fiind inlocuit de imperechere.
Uite cam asa ceva: http://www.tare.ro/......perecheaza - ma rog, fara fluieratul de la sfarsit :))

| prizeFTW a răspuns:

Fă-le un cuib din paie în cuşcă şi aşteaptă...Alt ceva nu ai ce să faci...

| MineaIonutDaniel explică (pentru prizeFTW):

Am cuib ca am spus in intrebare

| Decebalul a răspuns:

Pai in mod normal ii pui o cutie cat sa incapa femela si in interiorul cutiei pui ceva moale, si langa cutie pui cateva paie sau ceva asemanator, si daca incepe sa ia paie in cioc sisa le bage in cutie inseamna ca va face oua, dar sa stii o sa dureze ceva timp, la mine a durat 1 luna jumatate pana a inceput sa scormoneasca prin paie. La mine chestia asta a mers, incearca si tu! Sper ca te-am ajutat? happy