Buna! nu am un yorkie, dar am o rasa asemanatoare.Cu mersul,la scoala,si eu mi l-am inchis in baie pe al meu, pe un covoras caldut, si apa+mancare.Cu ravagile, trebuie dresat. Daca ai probleme cu el trimite-mi un mesaj.
Daca il dresezi de mic, nu cred ca va face nimic rau. Poti sa ii dedici putin timp dimineata inainte sa pleci la scoala si dupa amiaza. E foarte frumos si te va face sa zambesti des. Eu zic ca merita!
http://vampire-diaries-fan.blogspot.com/
Pai am un terrier german l-am crescut de mic de 3 ani nu stiu cum sa spun este adorabil sa ai un catel dar sunt si unele care trebuie sa le faci daca ai catel cum ar fi sa il duci de dimineata la pranz si seara sa isi faca trebuile afara daca vrei sa vina dupa tine fara zgarda trebuie sa il inveti de mic sunt mai mult detalii nu nu ar face ravagii dar el prima oara trebuie sa se adapteze in locul/locuinta care sta...
Salut! Si eu am un catel si este destul de greu. Daca ai un frate iti va fi mai usor.Depinde si de scoala.Este mai usor daca esti de dimineata.De exemplu eu am un frate si sunt de dupa-amiaza. Dimineata il scot eu la pranz el(fiind la liceu el este acasa la pranz dar eu nu) si seara eu(asa facem in cursul saptamanii).In weekeend e diferit, eu il scot dimineata si la pranz si seara fratele meu.Eu zic sa iti iei catelusul in vara ca sa stai cu el, sa se obisnuiasca cu tine, sa vezi cum face daca sta singur...si asa mai departe, intr-un fel sa-l pregatesti pentru noul an scolar. Daca ti-l iei in timpul scoli va fi foarte greu.El in primele luni nu va avea voie sa iasa afara si va trebui sa stergi dupa el si nu vei avea timp din cauza scolii.Deci eu iti recomand vara cand ai tot timpul la dispozitie.
Pai eu am o prietena si eu am vrut sa iau catelus ca si ea are.am o matusa are 2 caini si ii tine in casa am avut odata grija de ei da nu e usor iti recomand cateva motive sa nu iti iei catelus daca stai la apartament.:1.Trebuie sa ai mare grija de ei 2.Trebuike sa il scoti afara indiferent de vreme (daca e vreme frea trebuie sa ii faci baie + sa ai grija sa nu ii intre apa in urechi ) 3.Are nevoie de foarte multe lucruri :Sampoane,Balsame,Lese,Zgarzii,Vaccinuri, Zgarda ati Purici si multe altele(poate in unele cazuri va fi nevoie sa renunti tu la ceva bluza /pantaloni pentru el,,, 4.Cand va fi mai mare ii va cadea parul 5. Daca face caca/pipi pe covor /parchet (greu de curatat si scarbos )iar 6.Prietena mea are caine si o zis ca ea cand a mers la scoala si fratele ei si maicasa era plecata saracu' caine se plictisea si o zis ca o ros multe de prin casa pana si un album foto (roade lesele si trebuie sa ii le schimbi ) 7.Trebuie sa ii cumperii mancare foarte scuma cum ar fi Pedygree (scuze nu prea stiu cum se scrie )8. Deci in medie pe o luna ai cheltui cu el in jur de 2-2, 30 milioane.Dar daca stai la casa cumparati un caine ceva mai mare manance si ''de-ale casei' iar si pe ala mai mare il poti plimba in lesa si cand ai timp la dispozitie (nu e asa de pretentios )AAAAA si daca e mik si scump te distrage de la lectii+si ala mai mare e dragut si frumos in felul lui.PS: Eu nu am avut caine dar am avut ceva aventuri cu caini ...BAFTA MULTA! sPER CA TE-AM AJUTAT.Si la sfarsit fundita te rooog? Plss
Eu am un teckel, si cand era mai micut il lasam singur acasa de cele mai multe ori...Adevarul e ca vreo 2-3 zile shcelalaia intruna...Mi-era mila de el dar am aflat ca daca ma intorceam dupa el era si mai rau asa ca l-am lasat acasa singur. Si acum nu mai are probleme. Cand vin ma asteapta la usa.
Si eu am un catelus in casa mic de nume bella
e frumos ca cand esti trist ai cu cine vorbi.
sa te inteleaga trebuie sa ili dresezi.
sa nu faca pipi in casa la mine facea des.
sa ili scoti afara. ( dimineata. amiaza. seara. )
daca esti la scoala. nu poti avea asa mare grija de ea cu lectii. invatamant...
trebuie sa ii oferi multa dragoste.
Cand il vezi ca vrea sa faca treburile il iei frumos in brate, ii pui zgarda si il scoti afara.cand il mai vezi ca vrea sa isi faca nevoile, ii arati usa. daca nu vrea sa iasa afara tragel cu tot cu lesa, sa stie ca tu esti sefa. cu timpul o sa se invete. poti sa ii faci baie cam la 5 zile dupa vaccin. poti sa il scoti afara daca are macar 1 luna jumate. daca e mic sau e frig afara adu tu in casa o ladita cu pamant sau nisip sa isi faca acolo nevoile. casa o metoda buna este sa ii pui cu nasul acolo, nu uita sa ii duci la ora fixa pe afara. aduti aminte un singur lucru. CAINELE NU ESTE O JUCARIE. CAINELE SE POAE CONSIDERA CA UN COPIL. ( cand face in casa sa ii zici asa : NU, NU, NU )
cand face afara treaba mare sa eu iei cu sacosica. si sa ii zici BRAVO, BRAVO sa fie mai fericit un biscuite sau ceva de genu.
jucarii sa i cumperi.
o ladita unde sa faca nani.
hainute sa nu ii fie frig afara.
sampon pentru catei, sa ii faci baie.
cam atat fundita ca sunt noua aici si nu am niciuna depinde daca ti-am fost de ajutor O.o baftaaaaaaaaaaaaaaaa! :*
biencutza_3864 întreabă: