Pai..Ai putea sa te duci la un veterinar si el iti va spune. Sau daca nu vrei, uita-te mai atent la el si cauta poze pe net cu pui de ciobanesc german si asa iti vei da seama. In plus, NU este o tragedie daca nu este pur.
Apropo, daca vrei [si daca ai facebook] ai putea sa participi la concursul de pe pagina aceasta:
http://www.facebook.com/pages/Caty-Andra-The-Dogs/294579450603266?ref=hl
Mai multe detalii vezi acolo [postarea din top]. Sper ca te-am ajutat! :)
Pedigree-ul lui conteaza daca participi la concursuri sau daca primesti bani pentru imperechere. Nu poti sti in ce procent este pur, poti doar sa banuiesti, dupa aspect.
Am avut si eu un caine ciobanesc german care stiu sigur ca era de rasa. Nu stiu sigur daca metoda asta e 100% sigura dar asa mi-a spus tata Trebuie sa aiba undeva cam i spatele craniului un os mai ascutit, daca il mangai pe cap trebuie sa il simti, este cam cat un bob de fasole parca(asa imi aduc aminte
) Daca e mare si ascutit inseamna ca este de rasa cainele iar daca e mai micut si tocit inseamna ca nu e de rasa. Asta stiu eu, ar nu este important daca e sa nu de rasa ci cat de mult il iubesti.
Stiam ca primul semn este coloana. Daca are coloana ca un caine normal nu este rasa pura dar daca are coloana ca un fel de valea [ care coboara din ce in ce mai jos adica cocosata ] este rasa pura. Acum nu stiu daca asa iti dai seama dar, de obicei ciobanesti germani care au coloana cocosata sunt rase pure!