| cuticaadrian2 a întrebat:

Buna TPU
Cum se ingrijeste o testoasa de apa?

Răspuns Câştigător
| sonya a răspuns:

Buna,

Daca iti iei o broscuta trebuie sa fii sigur ca ai grija de ea, ca nu o lasi singura 3 zile, ca poti sa iti asumi o reponsabilitate. Nu este usor sa ai grija de o broscuta.

1. Ai nevoie de un acvariu si nu lighean. Trebuie sa tii cont ca broasca va creste si are nevoie de spatiu. Daca ai una singura un acvariu de 80 de litri este de ajuns.

2. Filtru (este in functie de marimea acvariului) nu iti pot spune exact care este mai bun pana nu stiu cati litri are.

3. Apa trebuie lasata la decantat sau trebuie sa cumperi solutie speciala pentru tratarea apei.

4. Mancare pentru ea (cand e mica manaca gamarusi-viermiori, bucati de inima de vita, bucati de pui, dar foarte mici ca sa le poata rupe)

5. Incalzitor. Apa trebuie sa aiba o temepratura constanta 22-26 de grade. Se seteaza incalzitorul la temperatura de 23-24 de grade.

6. Apa se schimba in functie de cat de repede se murdareste (1 pe saptamana sau la 3-4 zile). Apa nu se schimba toata, ci doar trei sferturi.

7. Trebuie sa cumperi de la pet shop un furtun special ca sa scoti apa cand o schimbi.

Cam atat. Mai sunt lucruri ce tin de broscute (plante, insula, etc). Dar nu sunt obligatorii.

Insula o poti construi si tu dintr-un politistiren.

Aici ai un site cu foarte multe informatii (de la cum sa iti construiesti un acvariu, filtru pana la construirea insulitei).

www.testoase.com

| cuticaadrian2 explică (pentru sonya):

Pana acum am acvariu, filtru si urmmeaza sa imi iau incalzitor
De apa nu e nevoie fiindca la baie o am trasa din pamant fara clor, iar aia de la stat e la qiuveta de la bucatarie

| sonya a răspuns (pentru cuticaadrian2):

Nu e vorba doar de clor. Sunt solutii speciale pentru broscute la pet shop. Ar fi indicat sa cumperi cat e mica broscuta. dupa ce creste si sistemul imunitar este mai dezvoltat poti pune si apa de la robinet.

5 răspunsuri:
| IsabelaIssa a răspuns:

De acolo de unde o cumperi trebuie sa intrebi si astfel de detalii. Stiu ca trebuie sa ii schimbi apa, sa ii dai mancare si cam atat. Da-i un search pe google, o sa gasesti diferite articole despre asta.

| dominyksk a răspuns:

Http://www.testoase.go.ro/ aici ai informatile de care ai nevoie

| VreauSaRad a răspuns:

Un acvariu, daca nu ai e bun si un lighian.manaca legume in general.ai grija sa fie apa curata si temperatura potrivita