| QKakarikiQ a întrebat:

big grin
1.Informatii: Am un papagal Kakariki (Capra Verde) de 2 saptamani si ceva si in cele 2 saptamani l'am lasat in cusca si i-am d-at drumu intr-o camera mai micuta si am folosit un prosop caldut pentru a nu-l rani la scoaterea si bagarea inapoi in cusca.De curand m-am gandit sa il..antrenez uhm bazele de genul: sa stea pe deget cu comanda sus sau sa se de-a jos cu comanda jos.
In cusca urmeaza destul de rar comenzile dar daca scot din cusca lemnele si betele pe care sta de obicei (nelasandu-i pe ce sa stea doar jos sau pe mana) sta pana scot eu mana sau incerc sa il ating.Am observat de asemenea ca daca incerc sa il scot din cusca in timp ce sta pe mana/deget se. sperie si se retrage in josul sau susul custii.Si inca o chestie,in timp ce este in camera, liber, in loc sa ma astept la o reactie gen:zbor 15 min nebunesc, el doar sta undeva si se uita atent la mine dar eu nu fac nici cea mai mica miscare.
Intrebare/Problema: Deci intrebarea mea in caz ca nu s-a dedus din..descriere este urmatoarea: Cum sa il fac sa stea pe deget sau intr-un anumit loc sau pe un anumit obiect si desigur sa pot sa misc acel obiect cu el.Nu e ca si cum nu l-as lasa sa zboare cat timp imi permit sa pierd cu el dar as vrea si sa stea intr-un loc ales de mine si dupa sa faca iar ce vrea pana la intoarcerea in cusca.Multumesc ca ati citit tot si astept un raspuns cat mai rapid!

Răspuns Câştigător
| AjLee a răspuns:

Poti urma urmatorii pasi:
Orice papagal, pe care abia l-ai adoptat are nevoie de o perioada de acomodare cu noul mediu si persoanele din jurul lui. Aceasta perioada difera de la un exemplar la altul, indiferent de specie, de la doua saptamani pana la doua luni.
Pentru a se obisnui cat mai repede cu tine, tine-l in camera in care iti petreci cea mai mare parte din timp si vorbeste zilnic cu el.
Nu incerca sa iei papagalul in mana inca din prima saptamana deoarece este posibil sa se sperie. In schimb, incearca sa petreci mai mult timp prin preajma coliviei si sa vorbesti cu el. Cand observi ca s-a obisnuit cu prezenta ta si nu se mai uita speriat la tine, poti incerca sa bagi mana in colivie.
Daca observi ca incepe sa devina agitat, tine mana nemiscata, astfel incat acesta sa observe ca nu se afla in pericol. In timpul acestui procedeu nu uita sa vorbesti cu el pe un ton calm. In cazul in care este speriat, il va ajuta sa se calmeze, iar daca este calm, va veti imprieteni mai usor.
Repeta pasul de mai sus zilnic. Indata ce observi ca se obisnuieste baga mana mai adanc in colivia acestuia. Astfel, papagalul va realiza dupa cateva zile ca nu are de ce sa se teama de mana ta. Pentru a se obisnui mai rapid, dupa primele zile poti incerca chiar sa repeti procedeul de doua ori pe zi.
Dupa alte cateva zile incearca sa misti mana prin colivie, mai intai in directia opusa papagalului, apoi inspre el, avand grija sa nu faci miscari bruste, care sa il sperie. Nu apropia mana prea mult de papagal daca observi ca se pregateste sa ciupeasca sau este speriat. Va mai dura ceva timp pana se va obisnui.
Cand observi ca papagalul iti permite sa te apropii tot mai mult de el, incearca sa il hranesti din palma. Inainte de a-l hrani, asigura-te ca ii este foame si da-i semintele lui preferate sau chiar fructe. Apropie mana usor de el si asteapta pana cand va incepe sa manance. Daca ai un papagal de mici dimensiuni este posibil sa se urce pe mana ta pentru a manca, ceea ce il va face sa se obisnuiasca mai repede sa stea pe mana.
Odata ce papagalul iti permite sa apropii mana de el indeajuns incat sa-l atingi, incearca sa pui degetul aratator in dreptul pieptului acestuia. Daca nu se va feri, odata ce-i atingi pieptul cu degetul, instinctul il va face sa se urce pe el.
Cand se urca pe degetul sau mana ta, nu uita sa il lauzi si sa il recompensezi cu un biscuite special pentru papagali sau cu gustarea lui preferata.
Daca papagalul a invatat sa stea pe deget, nu va trece mult pana cand acesta va veni singur la tine sau va dori sa stea pe umarul tau.








0 răspunsuri: