Un caine care a trait liber toata viata lui se va obisnui extrem de greu in captivitate.
Si tocmai acum s-a gasit sa le faca probleme vecinilor? Poate avea un motiv. De ex cainele meu sapa gropi ca sa intre la vecin in curte. Apoi vecinii veneau si spuneau sa il legam ca le-a stricat florile. Insa el nu statea legat, nu rezista, se zbatea pana reusea sa scape. Am aflat apoi si de ce voia neaparat sa ajunga in curtea vecinului: catelusa lui. Dupa o perioada s-a potolit.
Deci daca vecinul tau are caini poate asta e motivul.
Acest lucru i l-am confirmat si eu, de ce pana la momentul de fata nu rupea gardul, e prietenos, nu musca... dupa atat de mult timp i-a venit si lui in cap ca ii rupe gardul apeland Politia Locala
Sunt cateva solutii:
-sa-l dezveti sa latre: http://bit.ly/2WSEOy1;
-sa repari gardul si sa-l protejezi cu scanduri orizontale. In felul acesta vei demonstra vecinului ca acel caine nu mai poate rupe gardul;
-sa bagi doi pari de fier in pamant si intre ei sa pui o sarma pe care el se poate plimba.
E de talie mare deci are o greutate. Și un simplu salt cu putere putea sa rupă gardul dacă e făcut din lemn subțire sau are ceva ani. Dacă te uiți la gard cu siguranță se vede partea din care a fost rupt.
Nu am înțeles exact pentru ce ai primit acest doua amenda?!
Ma îndoiesc ca o sa se obișnuiască. Știu un caz concret cu un vecin, la fel, câine mare, în vârstă, legat brusc și până la urma după vreo 2 luni l-a lăsat din nou liber în curte.