| EcaterinaIna a întrebat:

De ce motanelul meu in varsta de 7-8 luni este foarte sperios? De cand era mic am incercat sa il invat sa fie bland si sa nu se sperie de oameni, dar nu am reusit. Daca vreau sa il mangai, el se sperie fiindca crede ca vreau sa il bat (Nu l-am batut sau certat niciodata) si de fiecare data cand il iau in brate el sta 5 secunde, dar apoi se zbate si ii dau drumul. Oare de ce este asa? Mereu ma joc cu el, ii dau de mancare si incerc sa il imblanzesc. Oare sa fie din cauza ca mama lui cand era de varsta lui a fost batuta de un om, fara voia mea? Sau asa este firea lui si nu il pot schimba? Va rog, daca sunteti iubitori de animale sa ma ajutati sa il imblanzesc sau sa imi explicati de ce se comporta asa

1 răspuns:
| LPCTSTR a răspuns:

Rabdare si perseverenta. Incearca sa-l mangai in zona capului (urechi) in timp mananca. Trebuie sa ai grija ca nimeni din casa sa nu-l sperie, de exemplu o bataie din picior sau vreun zgomot mai strident/puternic chiar daca a facut prostioare. Trebuie certat dar cu blandete. Chiar si in lipsa ta trebuie sa invete sa aiba incredere in oamenii din preajma. Pisicile sunt foarte independente si fac cam numai ce vor, dar se pot impune anumite reguli cere va trebui sa le invete. Oricum e destul de mic si de acum incepe adevarata educatie cat si asa zisa imblanzire daca e cazul. Castiga-i increderea jucandu-te cu el cu un ghem de ata un siret cu noduri orice in care poate sa-si infinga gherutele fara sa se raneasca. Construieste-i sau cumpara-i un sisal pentru a-si ascuti ghearele"
https://www.google.com/......ps?/search

In felul acesta scapi perdelele/canapelele de atacurile lui. Dupa ce mai creste o sa vezi schimbarile.