| Sellena_4766 a întrebat:

De curand,m-am gandit sa-mi iau un peste, dar majoritatea cunostintelor mele nu au pesti, ci caini si alte animale de companie.Astfel,nu prea am de la cine sa cer sfatul asa ca o sa va intreb pe voi.Credeti ca ar trebui sa-mi iau doar un peste sau sa -mi iau 2, 3? Iar pentru acvariu, ce plante as putea sa pun il el pentru atmosfera pe care le-o creez pestilor? Multumesc anticipat si daca aveti alte sfaturi, as fi bucuroasa sa le aud.

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Daca ai un acvariu mai mic poti tine doar 3-4pesti mici, fiecare peste trebuie sa aiba nu stiu cat loc, iar cu cat este acvariul mai gol va avea mai mult oxigen.
Nu e bine sa iti iei un singur peste mai ia 1-2, dar sa fie aceeasi specie. De exemplu, neonii traiesc doar in grup si cel mai bine e sa cumperi minim 5, altfel vor fi retrasi.
Eu in acvariu am doar pietre mai mari, dar multe ca sa tina locul nisipului(nisipul e foarte greu de curatat) si plante artificiale si dupa mine arata foarte bine asa.
uite o poza cu acvariul meu: http://www.e-pets.ro/galerie/pestoii-mei

Am citit mai de mult pe un site destinat crescatorilor de pesti ca intr-un acvariu trebuie sa existe o parte cu pietre,plante, elemente de decor(pod, vapor etc) unde se pot ascunde si o parte unde sa poata inota. Iti dai seama c anul o sa lasi gol jumatate de acvariu, dar intr-o parte lasi mai putine plante si elemente de decor, dar pietre sa fie peste tot. Mai uitate pe net si ai sa vezi cam cum trebuie sa fie decorat un acvariu. Eu nu-ti recomand plante vii.
Sper ca te-am ajutat!

3 răspunsuri:
| andru10best a răspuns:

Eu am avut un acvariu cu un singur peste. Cred ca se plictisea si nu era vioi. Mai bine cumperi mai multi pesti care pot sta impreuna. Vorbeste cu cei de la pet shop cand te hotarasti sa cumperi. Si poti sa cumperi orice fel de plante pentru ca din cate stoiu eu nu sunt interdicitii.
Sper sa ai un acvariu super frumos care sa te incante!

| argo a răspuns:

Minim 2 sa nu fie doar unul singur. Acuma te orientezi pe cat de mare e acvariul ca nu vrei nici sa fie prea ingesuiti, acuma depinde si cat de mari is pestii happy

| daniela281 a răspuns:

Eu am avut pesti si desigur te sfatuiesc sa cumperi mai multi. Eu aveam vreo 5-6 mai mici si mai mari, dar desigur trebuie sa ai grija pentru ca daca iti cumperi pesti mari pot sa ii manance pe cei mai mici. Depinde si de acvariu. Desigur pestilor trebuie sa le fie cat mai comod deci vi avea nevoie de un filtru de curatire a apei, de incalzire-temperatura trebuie sa fie constanta daca vrei sa traiasca mai mult. Plantele nu sunt cle mai importante pentru crearea unei atmosfere. Este de ajuns sa pui niste pietris la fundul acvariului si daca vrei poti sa cumperi un castel si il pui in acvariu. Trebuie sa stii ca acvariul trebuie spalat in fiecare luna de asemenea si apa trebuie schimbata odata pe luna. Bafta!