| AlexAL275 a întrebat:

De la ce vârstă e bine să dresezi un câine? Și ce reguli mi-ați putea mie da, un începător?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Dresarea primara a unui caine se poate face cel mai eficace intre varsta de 3-6 luni. Dresarea poate continua pana la varsta de un an, dupa care e tot mai greu de invatat.

Dupa varsta de 3 luni trebuie invatate regulile principale:
1. Cine este stapanul lui, cine sunt apropiatii stapanului, pe care trebuie trebuie sa asculte, sa le apere si DIAR de la ei sa primeasca mancare (de la nimeni altul! ).
2. Tot in aceasta perioada trebuie sa invete unde are locul lui, unde are voie si unde nu, cand va fi dus la plimbare sa-si faca treburile.
3. Care este aria (teritoriul) unde are voie sa se plimbe si pe care sa-l apere de straini.

| baru a răspuns:

De la varsta de cinci, sase luni.Cainele indiferent cat de mic este, el stie cine este stapanulu lui.Stie unde are locul lui, Aria unde are voie sa se plimbe nu exista. Pe unde te vei plimba cu el, aceea este aria. Tu trebuie sa ai grija, :: Fara bataie, fara rautate, fara smucituri de lesa, hrana naturala nu bile, si multa dragoste pentru acel catelus. Cum esti tu ca si persoana, asa va fi si el ca si caine.

| FaraNume1245 a răspuns:

Îl poți învăța de la vreo 3 luni. Nu începe direct cu comenzi. Învață-l să se poarte. Cel mai important, fii pozitiv. Dă-i ceva bun când face ceva bine.

| Patronu1 a răspuns:

Din prima zi. Și dacă ai un pui mic, crede-mă ca o sa te ajute enorm cartea lui Gabriel Cocu: dresajul câinelui de companie. Bafta!

| AlexAL275 explică (pentru Patronu1):

Mulțumesc mult!

| Patronu1 a răspuns (pentru AlexAL275):

Este plăcerea mea

Întrebări similare