| Andra22222 a întrebat:

Bună TPU, din nou laughing am maare nevoie de ajutorul vostru. Îmi doresc foarte foarte foarte foartelaughing) mult un husky, sunt înnebunită după ei. Dar am înțeles ca sunt foarte greu de intretinut si năpârlesc. Tind să menționez că sunt o persoană activă, am mult timp la dispoziție, mai dețin încă un bichon matese.
Ce părere aveți? Merită un husky? Dacă nu, ce rasă de talie medie/mare îmi recomandați? Btw, îmi plac și boxeri.
Ofer fundă!

Răspuns Câştigător
| KinderBeeeib a răspuns:

Buna!
Din experienta unei stapane de Bichon Havanez (7 ani) si Husky (2 ani),iti spun in felul urmator:Husky sunt intr-adevar minunati ca si aspect, insa au o personalitate FOARTE puternica,sunt pe cat se poate de incapatanati,curiosi, gelosi etc, si dupa cum bine stii, si Bichonii sunt si ei foarte gelosi, deci va fi complicat sa ii faci sa se inteleaga.
Husky au nevoie de FOARTE mult spatiu, deoarece se plictisesc FOARTE repede si ajung sa roada mobila, roata de la masina, tot ce gasesc in jur.Trebuie sa ai si tu o personalitate puternica ca sa ii poti domina.Deci treaba e complicata. Daca il vei duce la dresaj, risti sa asculte doar de dresor, asa ca e de preferat sa il dresezi tu.
Un alt aspect important este acela ca Husky naparlesc.Si inca foarte mult si foarte des.
In special cand este pui,o sa ai multe batai de cap cu el.O sa urle non-stop, o sa aiba nevoie de o atentie deosebita si o sa te innebuneasca de cap.
Insa, daca esti dispusa sa treci peste aceste aspecte, Husky sunt totodata iubitori, atasati, simpatici, antidepresive pufoase, si merita tot efortul.Depinde de genul de persoana care esti si tu si de ce ii poti oferi.

In caz ca nu te poti descurca, iti recomand un Labrador, sunt foarte frumosi, sociabili, prietenosi, jucausi si ascultatori.Sau un Golden Retriever.Boxerii sunt tare incapatanati si ei din cate am auzit.

4 răspunsuri:
| Pisicaeuropeana400 a răspuns:

Si eu am doi bichoni maltese si am innebunit cu ei isi fac nevoile peste tot si ma chinui sa ii invat pe covorase speciale un husky e dragut dar trebuie sa fii extrem de responsabila cu el e foarte greu sa ai grija de ei tine minte ca sunt animale nu jucarii sunt ca bebelusii dar daca iti asumi responsabilitatea asta iti poti lua orice caine doresti atata timp cat ai grija de el il perii il speli cureti dupa el pana la urma toti cateii murdaresc

| Crush247 a răspuns:

In locul tau mi-as lua un Boxer, Pitbull sau Amstaff.
De ce?
Pai in primul rand husky e un caine care nu poate fii tinut intr-un spaiu inchis (Apartament, Curte etc ) Este un caine caruia ii place sa cutreere. Deci va trebuii sa il scoti foarte des la plimbare.
Este un caine care pute urat vara! Vorbesc la modul cel mai serios, am un prieten care detine o pereche de Husky, miroase intr-un hal vara de iti cade nasul. Prietenu' asta al meu le face baie de 2-3 ori pe saptamana sau chiar mai des, dar fiind o rasa ''de zapada '' transpira foarte mult vara.
Prea mult par lasat prin casa.
Dar in schimb are si partile lui bune, daca esti dispusa sa ii suporti mirosul, sa il plimbii km intregi in fiecare zii, da! Iati un Husky, sunt caini foarte frumosi, foarte jucausi, foarte activi!
P.S : Fii Atenta cu spalatul, nu ai voie sa il speli foarte des, ii strici scalpul.

| Live4Ride a răspuns:

Buna,

Daca stai la bloc nu merita sa iei pentru ca intr-adevar ii cade parul foarte foarte foarte rau. Si mie imi plac foarte mult, dar nu mi-as lua!

Cel mai bine iti iei un Pitbull american de talie mare. arata foarte frumos si nu este agresiv. Cat despre boxer trebuie sa ai noroc sa nimeresti unul rasa pura care sa se dezvolte frumos pentru ca am vazut multi boxeri cam uratei si slabanogi sad

| AntoniaRules a răspuns:

Eu am 1 Golden Retriever, si crede-ma, e mai cuminte si mai linistit decat un Husky! Iati un Golden si nu vei regreta!