Odata ce ai ajuns cu ea acasa, ar fi bine sa o lasi o perioada sa se acomodeze cu noul habitat.
Pentru a-ti fi mai usor sa cureti colivia, pune in tavita acesteia o coala de hartie. Nu este indicat sa-i pui hartie tiparita deoarece o poate roade iar cerneala tipografica ii va face rau.
Atentie! Inainte de a incepe operatiunea de spalare a custii, scoate pasarea din colivie si nu o baga inapoi cat timp aceasta este inca umeda.
Hrana unei nimfe este compusa in special din amestec de seminte, pe care le poti gasi la orice Pet Shop. De asemenea, poti incerca sa cumperi seminte separate si sa le amesteci tu in cantitatile dorite sau chiar uneori sa-i dai un anumit amestec iar alteori altul pentru a-i diversifica hrana cat mai mult. Iata cateva seminte pe care ii poti da: mei, floarea soarelui, canepa, in, castraveti, dovleac, lubenita, seminte de ridichi, nuci, alune, arahide etc.
Acestei pasari ii place sa i se acorde cat mai multa atentie. Adora sa stea pe umarul tau si sa se lipeasca cu ciocul de gat. Are nevoie de cel putin o ora de atentie din partea ta, zilnic.
Sper ca te-am ajutat. Funda?
Pretul variaza intre 70 si 140 lei per nimfa, iti recomand sa o cumperi de la crescator, cum gasesti crescatorul? pai anunturi ex www.publi24.com, www.mercador.ro, crescatori se ocupa mai bine de nimfe si o poti lua blanda sa ai grija daca vrei sa o inblanzesti trebuie sa o iei de la 1 luna de cand se nascuse sau 1 4 saptamani hai si 2 luni dar nu mai mult, despre nimda e galagioasa, ai place sa fac pe sefa, se ataseaza de stapant foarte tare, nu este foarte activa pe timpul zilei doar dimineata si seara, poate trai si singura daca vrei sa o imblanzesti dar poti sa ai iei si pereche. asta a fost din experienta proprie. mai multe detalii aici >>
http://www.papagalul.ro/nimfe.html
http://www.roportal.ro/discutii/topic/11223-totul-despre-nimfe/page__st__70
Le trebuie neaparat nisip.Il iei, il treci prin sita astfel incat sa ramana firisoare fine (subtiri), il fierbi, il lasi sa se usuce si apoi il pui in cusca.Ii ajuta la digestie.
2.Ii poti invata sa vorbeasca pana intr-un an.
3. Daca il iei singur (adica numai femele sau numai mascul) o sa fie mai atasat de stapan, insa va fi mai nefericit, din lipsa companiei.
4.Ii trebuie jucarioare.La inceput nu o sa se apropie de ele, insa cand va constata ca este inofensiva, se va juca cu ea (il va rontai).
5.Bolile apar atunci cand nu ii schimbi apa in fiecare zi, nu-i cureti cusca in fiecare zi, ii dar mancare stricata, etc. Daca eviti aceste lucruri, nu va avea motiv sa se imbolnaveasca, pretul incepe de la 75 ron pana la 150
Http://animale.maxi-pet.ro/Pasari/Pasari-Nimfa/menu-id-78
[nici eu nu stiam, dar uite.mi se pare interesant!]
Nimfa :)
• Informatii
Papagalul nimfă (Nymphicus hollandicus ) este originar din Australia. Nymphicus provine din limba greacă și înseamnă mireasă. De obicei nimfele erau fiicele zeului Zeus care se ocupau cu dansuri, cântece și jocuri și rămâneau veșnic tinere. Pe lângă toate acestea nimfele însoțeau zeii și răspândeau binecuvântare și fertilitate. Datorită faptului că această pasăre este atât de jucăușă, cântăreață și fertilă se spune că ea a însoțit nimfele. Se spune că atunci când Odyseus a întâlnit-o prima dată pe nimfa "Calypso", ea avea pe cap o asemenea pasăre, la fel de frumoasă ca și ea.
Caracteristici:
Au o lungime de 40 cm, iar durata de viață este de 14-20 ani dar pot trece și peste 25. Au între 90 – 110 g greutate. Sunt unii dintre cei mai rapizi zburători ale Australiei, australienii numindu-i și "Quarrian".
Nimfele trăiesc de obicei ca perechi.
Sunt păsări foarte pașnice care pot fi ținute împreună cu alte păsări cum ar fi perușii. Nimfele pot vedea până la 100 de cadre pe secundă pe când ochiul omenesc numai 16. Nimfele își iau timp cam două ore pe zi pentru a-și aranja și curăța penajul (își trage fiecare pană în parte prin cioc).
•Cum diferentiezi masculul de femela
Masculul este în mare parte gri iar capul este galben cu două cercuri roșii pe obraji, diferența față de femelă este că acest punct sau cerc roșiatic este mult mai intens la mascul Femela este în mare parte galbenă cu unele urme de gri. Cea mai bună metodă de a deosebi un mascul de femelă este coada; coada la femelă este mai colorată cu forme tărcate pe ea.
Hrănirea
Hrana nimfelor se găsește în mare parte pe jos, ea fiind compusă din semințe de iarbă, semințe de pomi, fructe etc. Hrana de bază: mei, semințe de floarea soarelui (albe sau tărcate), semințe de cânepă, semințe de iarbă, semințe de castraveți, semințe de dovleac, semințe de lubeniță, semințe de spanac, semințe din diferite buruieni, semințe de ridichi, pe lângă hrana de bază formată din diferite semințe, nimfelor le trebuie vitamine pe care cel mai bine le iau din fructe și legume.
Printre favoritele lor se enumeră salată verde, morcovi cu frunze, mere, porumb încă necopt pe șiulete, cozi de ardei cu semințe, cartofi, orez, semințe de soc, nuci, struguri, mandarine, portocale, vișine, prune, ardei, sfeclă roșie, castraveți, mazăre.
• Colivie
Măsurile ideale pentru o volieră sunt de 2.5x1.5x2 LxLxI m pentru o pereche de nimfe iar pentru o olicie ar trebui sa fie de cel putin 110x100x70 cm. Nimfele nu sunt chiar așa de sensibile, deci pot fi lăsate chiar și iarna din când în când în volierele externe.
•Reproducerea
Nimfele nu au o vreme anume în an în care se înmulțesc și datorită faptului că se pot acomoda foarte ușor la orice mediu le este și foarte usor sa se reproducă în captivitate; de aceea au și fost foarte repede apreciate ca și animale de companie. Special la nimfe este că masculul și femela clocesc ouăle cu schimbul, ceea ce este foarte deosebit la papagali. Nimfele sunt mature și pregătite de reproducere la vârsta de 9 luni dar nu este indicat să le lăsați să clocească până la vârsta de 1 an. Unele nimfe preferă să nu fie nimic în cuib și în acest caz ele curăță cuibul.
Nimfele fac între 5-7 ouă pe care le depun la interval de câte 2 zile. Ele vor începe să clocească după al doilea ou iar durata de clocire va fi de 18-21 de zile. Puii vor sta 5 săptămâni în cuib iar după 3 săptămâni după ce au părăsit cuibul vor mânca singuri și vor deveni independenți.
Puii ajung la penajul și culorile finale dupa aproximativ 9 luni.
Uite si pret, vanzare, chestii:
http://www.aaz.ro/vanzari/21/pui-nimfa-de-vanzare
Nelutuborda întreabă: