Nu cred ca e normal, dar totusi probabil masculul e constient ca nu vrea acel ''copil''[ou].Zic sa il muti temporar pana cand femela naste, caci daca femela nu il cloceste puiul moare.
Si as zice sa te duci la un veterinar odata la 1 luna daca papagalul are probleme. Adica te duci acum intrebi de ce reactioneaza asa [ probabil ca isi simte teritoriul amenintat, caci papagalii masculi sunt ff posesivi sau pur si simplu nu vrea acel pui] si apoi continui sa mergi daca doctorul iti spune sa revii.
BAFTA
Probabil nu vrea puii..Deobicei si masculu contribuie la ingrijirea oului dar cand nu vrea si nu e interesat incearca sa-l sparga sa-l manance.
Mai e un lucru poate e locu prea mic si datorita stresului de exemplu galagia.
Deci in captivitate rar va putea sa stea pana iese puiu findcaa in mediu lor e cu totu altceva nu vreau sa te superi dar mai bine sa nu iasa puiu apoi se poate ceva mai grav cum ar fi sa-l omoare si decat sa desparti masculu sa-l chinui sa stea despartiti mai bine ramai decat cu perechea acea.
Mai exista o posibilitate sa le dai drumu prin casa sau balcon si apoi e cu totu altceva se va duce in cusca la cuib cand e nevoie si sigur o va lasa pe femela sa-l cloceasca.
Daca ar putea sa stea linistiti in afara coliviei i-as lasa
Poi lasa-i singuri un moment 1-2 ore...nu o sa mai fie agitati trebuie doar sa astepti putin sa se obisnuiasca mai incearca.
Si eu am zis la fel k mia mai clocit odata si tot asa facea si nu a iesit niciun pui pentru ca el o deranja si se bat toata ziua dn kuza asta dar atunci nu iesea dn 5 in5 min