| BlueViP a întrebat:

FUNDA! Sper sa aveti rabdare. Prietenul meu a prins un papagal perus la el in curte si mi l-a dat mie. Manca, ma ciupea, dar nu prea ciripea. I-am pus o oglinda si a inceput sa ciripeasca la ea, dar se cam dadea cu ciocul de ea si facea cam urat asa ca astazi am cumparat o femela. La inceput nu-mi dadeam seama daca se bat sau daca se "dragalesc". El incepea sa ciripieasca la ea ca la oglinda si sa se dea la ciocul ei. Ea facea doi pasi catre el, el facea doi pasi mai departe. Parca fugea de ea. Apoi mi se parea ca atunci cand ea se apropia de el, el ii cam dadea cate un cioc, dar ea ramanea pe loc. Din cate am inteles femela e de obicei mai agresiva. Acum sunt amandoi tacuti si nu cred sa fi mancat de cand i-am adus. Nu stau infoiati, nu se bat, doar stau cioc in cioc sau el ii da ei cate un cioc, sau asa mi se pare mie. Imi pare rau ca am scris un roman, dar intrebarea mea este: din cate v-am povestit crede0ti ca se bat sau se giugiulesc? De ce nu au mancat inca? De ce stau asa tacuti cand la inceput mai "comunicau"? Ea e mai pui ca el, deci s-a acomodat repede. Credeti ca ar trebui sa-i pun in custi separate? El se va acomoda repede cu ea? Situatia asta e normala? Daca nu e ok, ce as putea sa fac? Dau funda

2 răspunsuri:
| suMRed34 a răspuns:

Cred ca se giugiulesc. Daca se bateau ar fi fost mult mai agitati, probabil ca se acomodeaza unul cu celalalt.Situatia pare normala pentru prima zi si primul contact, urmareste-i in continuare si daca nu se hranesc si raman tot asa "tacuti" ar fi mai bine sa ii separi sa vezi cum reactioneaza atunci.

| AndreiSaigo a răspuns:

Nu se giugulesc se bat.Si eu am avut un perus mascul iar api o femela. Femela tot il batea pana a murit.Sugestia mea este sa ii pui in custi separate sa nu se mai bata.