Nu prea cred ca poti convinge un caine sa faca in nisip, in casa. De obicei asa fac pisicile. Da-l afara cu ceilalti caini. O sa se imprieteneasca ei. Daca vrei neaparat sa faca la nisip (desi e cam greu, nu cred ca-ti ajung doar 2 zile), cand il prinzi ca face in casa cearta-l, eventual bate-l cu ziarul si pune-l sa faca unde ai pus nisipul. In timp se va obisnui. A si inca ceva: in nisip pune un pic de pipi de-al lui si un caca si il duci pe el acolo sa miroase, iar in locurile in care a facut sterge cu otet si pune piper macinat.
Tu gandesti inainte sa vorbesti? Mai dai si sfaturi gresite.un animal nu va intelege niciodata cu bataia chiar din contra o sa fie mai distant fata de ea Asa ca daca n-ai de gand sa zici ceva util nu mai raspunde...
Tu ai citit cu ce sa-l bata? Cu ziarul. Asta e doar o apostrofare ca nu da in el sa-l umple de sange sau ceva. Asa intelege mai repede daca vede ca ce face ii supara stapanul. E logica chestia. Si normal ca nu il bate tot timpul ca sa devina distant fata de ea.
Dar poti sa zici sa nu dea ca animala sa dea usor in el ca poate nu stie...
Tu nici macar nu ai citit tot raspunsul meu. Ai vazut pana la "sa-l bata" apoi dai raspuns ca nu gandesc. Nici cel de al doilea nu l-ai citit? Cat de tare crezi ca poate sa dea cu o foaie de ziar? Hai lasa-te de chestii de astea.
Doamnee nu ma refeream ca poate sal raneasca dar sa nu dea tare ca sal sperie mai rauu
Buna inceraca sa-l lasi toata ziua afara si lauda-l dai premii etc cand il vezi ca face afara si du-l la cutia cu nisip sau lasa-la afara cand face acasa desi nu cred ca-ti ajung 2 zile dar noroc si o sa impriteneasca cu ceilalti caini o sa vezi daca sunt toti 3 baieti sau fete atunci o sa fie ceva ma greu dar merge si eu am 3 caini catelusesi s-au impritenit dr ultima adusa are 7 luni si tot mai face in casa deci noroc:X
Apropo vroiam sa te intreb, cum pot ii face un regim anumit? Pentru ca am observat ca ziua doarme, noapte nu stiu...Nu prea vrea sa se joaca
Pai asa e si ctelusa mea suzi, incerca sa o obosesti ziua, si apoi o sa doarma noapte >du-o in parc fa-o sa alerge chestii din astea si daca e pui e normal sa doarma mai mult ai rabdare o sa se joaca
In primul rand, ar fi fost mult mai ok daca il luai inainte de o vacanta, ca sa ai timp de el, eventual primavara sau vara ca sa fie cald afara. Si daca tot stai la casa, el ar trebui sa se invete afara. Chiar daca nu e pra frumos afara, stai macar in fata usii cu el joacate cu el, mangaie-l, ii poti lua si o hainuta daca e foarte mic ca varsta. Daca ceilalti caini sunt mari si liberi, adica nu au lant, e mai greu. Trebuie sa-i lasi totusi, sau macar sa incerci sa-i lasi sa faca cunostiinta adica sa se miroasa! Succes!
Ane758 întreabă: