Ia niste vitamine ca ai nevoie. Strange toti papucii, arunca covoarele din casa, blindeaza mobila cu tabla, cumpara o lopata sa astupi gropile. Cumperi mingi de tenis, sfori din alea jucarie sa aiba ce roade. Il perii macar la 3 zile. NU dai oase de pui ca il omori, doar oase mari de vita care nu le poate inghiti. Il scoti la plimbare de 3 ori chiar daca ai curte. Vara ii place baia in rauri/lacuri, fa-i piscina. Cele mai importante sunt primele luni -1 an ca sa il formezi gasesti pe net etapele cum sa te porti cu el. Pana face 2-3 ani iti mananca urechile cata energie are. Am 3 exemplare.
Logic e sa ii cumperi produse de ingrijire pentru catei; sa ii faci baie si ar fi bine sa il dresezi. Asa cred eu, sper ca ti-am fost de folos.
Daca vrei sa fii 100% sigur ce cumperi, ai o singura varianta: sa cumperi un catel cu pedigree de la o canisa. Nu de pe internat sau din pet-shop.
Orice caine fara pedigree nu poate pretinde a fi dintr-o rasa anume.
In alta ordine de idei - din putina mea experienta cu un labrador (am unul de aproape un an), trebuie sa stii urmatoarele:
- este un caine extrem de activ caruia-i place la nebunie joaca. Daca nu-ti faci tu timp sa-l obosesti, gaseste el ce sa faca (si nu intotdeauna e de bine...).
- copilareste mult fata de alti caini. Se maturizeaza tarziu (undeva dupa 3 ani);
- NU este un caine de paza! Cu toate astea, latra!
- este extrem de pofticios si mancacios. Mare grija cu alimentatia - daca nu-i dai "cu portia" va deveni obez (si, normal ca nu-i face bine la sanatate);
La cele de mai sus trebuie sa ai grija.
In rest, este un mare "iubaret", adora sa se joace si face aport in mod instinctiv.
Cea mai buna jucarie pentru ei sunt mingile de tenis - aruncate, aruncate, aruncate...
Datorita blanii in doua straturi, rezista bine afara. Si ii place apa (chiar si in ploaie).
Per total, este un caine pe care-l recomand unor persoane ce stau la casa (in apartament poate fi foarte dificil) si sunt la primul caine.
Pe pagina Retriever Club gasesti cateva canise de labrador.
Si pe pagina Asociatiei chinologice Bucuresti mai sunt cateva.
Eventual poti lua legatura cu sucursala ACHR din zona ta ca sa-ti dea niste date de contact.
Nu eu am scris asta am copiat-o dar sper să te ajute.
Fundă?