Nu ai nevoie de profesor daca ai vointa. Sincer! In cateva luni poti deveni foarte buna de una singura. De fapt, cu ajutorul YouTube-ului. Sunt o multime de videoclipruri-turorial foarte utile.
Iti poti lua o chitara clasica, sau una acustica. Asta depinde doar de ceea ce preferi tu. Este mai greu pe acustica pentru ca te dor degetele mai tare, corzile fiind toate din metal, dar e mult mai buna.
La inceput iti sugerez sa incepi prin a invata cateva acorduri de baza, dar usoare: re minor, la minor, mi major. Trebuie apoi sa inveti o bataie, care crezi ca e mai usoara. In general, toti fac: jos jos sus sus jos sus jos jos sus sus. Vezi gasi pe YouTube o multime de videoclipuri si cu batai.
Abia apoi poti incepe sa inveti anumite cantece, cum ar fi : Andrii Popa, I'm Yours(Jason Mraz), Noapte la mare, noapte la munte etc.
Eu iti urez multa, multa bafta!
Eu iti sugerez sa-ti iei o chitara Hora. Eu am modelul Spaniol II. Poti incepe cu Andrii Popa. Uita'te pe YouTube si pe www.tabulaturi.ro pentru mai multe
Salut.Eu cand mi-am luat chitara, eram exact in cazul tau.Habar nu aveam ce marca sa imi iau, nu stiam nimic. Dar acum 3 ani jumate, cand am luat-o, am nimerit una buna (din fericire). Apoi cunosteam pe cineva care m-a invatat acordurile de baza, dupa care am inceput sa cant singura.In cazul in care ai vreun prieten care stie sa cante la chitara,ar fi bine sa te invete primele acorduri. In cazul in care nu ai, sunt niste tutoriale pe youtube, si poate reusesti sa prinzi ceva. Gasesti o groaza de tab-uri pe www.tabulaturi.ro
Asea2003 întreabă: