| millar a întrebat:

mi-am achizitionat de vreo 3-4 zile un labrador negru si il tin legat in curte, incerc sa imi conving parintii sa il lase in casa, dar ei nu vor, crezand ca face stricaciuni mari. Catelul are peste 6 luni, a fost tinut tot in lant la fostul stapan, ce sa fac? Am inceput si sa il dresez, dar merge foarte greu.
Daca il tin in casa se va acomoda? Va distruge totul? Si daca nu cum ar trebui sa imi conving parintii?

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Labradorul nu este un caine de casa, atata timp cat ai curte, nu trebuie nici sa te gandesti la a aduce catelul in casa, l-ai chinui ingrozitor. Trebuie doar sa il lasi liber in curta (sau sa ii faci tu un tarc mare, de macar 15 metri patrati in care sa stea. Dresajul unui catel trebuie sa fie realizat de un profesionist.
Tu trebuie sa te gandesti la binele catelului, daca tot l-ai luat. Si binele lui nu este, cu siguranta in casa si nici dresat de catre un amator.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

De ce sa-l tii in casa daca ai curte? Cinii sunt facuti sa stea afara, in spatiu cit mai mare. In casa, incercind sa alerge (asta le este firea), va face stricaciuni, cum spun parintii tai. Mai ales ca e Labrador. Lasa-l afara.

| millar explică:

Pai m.am gandit seara sa il tin in casa pentru ca e frig si momentan el sta intr-o camera care va fi magazie iar pe timpul zilei sa il tin intr-un tarc mai mare ( am pui si ii mananca. alearga dupa ei ) mai ales ca e timpul ploios fand ma duc la el ma murdareste