| JustaLittle a întrebat:

Mi-am luat recent un caine de la cineva. E labrador ciocolatiu si are in jur de 6 luni ( nu a stiut stapanul sa-mi spuna exact -_- ). Ce vaccinuri trebuie sa-i fac? Stapanul a zis ca nu are nici un vaccin facut. L-am deparazitat intern si extern. Acum vreau sa-i fac toate vaccinurile necesare, nu vreau sa se imbolnaveasca ( mai ales de jigodie, am mai pierdut caini din cauza acestei boli) Veterinarul de aici nu prea e "veterinar", nu-si face treaba cum trebuie ( de exemplu, face mai multe tipuri de vaccinuri la mai multe specii de animale cu aceeasi seringa/ac ). Asa ca doresc sa cumpar eu ce vaccinuri sunt necesare + seringi/ace, el doar sa administreze de fata cu mine. Ce vaccinuri trebuie sa-i fac si care este costul mediu al acestora?

1 răspuns:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nici un veterinar, și nici un Depozit Farmaceutic Veterinar, nu îți va vinde vaccinurile, așa cum se vând medicamentele. Pentru că ele se păstrează în condiții corespunzătoare (temperaturi scăzute).
Dacă veterinarul din localitatea ta, procedează așa, atunci du-te cu cățelușul la un medic dintr-un oraș apropiat.
Să știi că va fi nevoit să aibă cip (să fie microcipat)...
La 6-7 săptămâni (vaccinul împotriva parvovirozei și coronei)
La 8-9 săptămâni (vaccinul împotriva hepatitei, jigodiei, leptospirozei, adenovirozei)
La 9-12 săptămâni se repetă vaccinul de mai sus.
Iar la 12 săptămâni se face vaccinul împotriva rabiei (turbării).
Sunt medici, care "unesc" vaccinurile, și te cheamă mai rar. Oricum, tu trebuie să deții un carnet de sănătate al cățelului, iar acolo, roagă-l pe veterinar, să noteze data următoarei vaccinări.
Nu uita că anual, se face vaccinul împotriva tuturor bolilor (parvoviroza, hepatita, jigodie, leptospiroza, adenoviroza, rabie etc
Iar, o dată la trei luni, cațelul trebuie deparazitat intern.
Mâncare... dă-i alternativă, atât bobițe pentru căței (cronțănele), cât și mâncare gătită.