| TheMimy a întrebat:

Buna tpu.Nu ma pot decide intre bichon frise sau bichon maltez/
Amandoi sunt frumosi.Dar eu stau la tara si ma gandesc daca e sa imi iau un bichon maltez i se va murdari blana repede si va trebui sal spal des.
1La bichoni frise le creste blana la fel ca la cei maltezi?
2Care poate avea mai putine boli?
3Care este mai ieftin?(ma refer la pui)
4Pe ce strada din Bucuresti se afla canise bune de unde se pot cumpara si bichoni?

4 răspunsuri:
| homosapienbone a răspuns:

Orice catel trebuie vaccinat impotriva bolilor, de asemenea, trebuie tinuti in casa pana le termini toate vaccinurile, pentru a nu intra in contact cu alte animale bolnave sau cu paraziti. Practic, si bichonul maltese si friese sunt caini care trebuie spalati des si periati, deci daca stai la tara, iti recomand sa-ti iei un caine mai putin pretentios.

| Annamaria_6326 a răspuns:

Mai sunt si bichonii havanezi care pot fi si albi, crem, negrii, maro sau in combintii de culori, si sunt un pic mai mari decat maltezul si frise, ma refer la lungime si sunt considerati unii dintre cei mai sanatosi caini, adica nu exista o boala specifica rasei.http://www.bichonhavanese.ro/

| bibiiiy a răspuns:

Eu am bichonel Frise, e baiat, il cheama toto si are 5 luni.1) Si bichonul frise trebuie spalat cand se murdareste, pentru ca si el are blana tot alba, la fel ca a maltezului. 2)Bichonul Frise e rezistent la boli, dar sunt predispusi la actiuni oftamologice, cum ar fi cataracta, dar si o lacrimare excesiva a ochilor.De asemenea, acesti caini sunt foarte sensibili la ciupiturile de purece, dezvoltand alergii severe. Vizitarea unei clinici veterinare in mod regulat este recomandata. Durate medie de viata este de peste 15 ani. Numarul de pui pe cuib este cuprins intre 1-6. 3)Nu au un pret exact..eu pe al meu am dat 1000 ron+ accesoriile 300 euro(patut,sampon,parfum de catei, lesa, zgarda, jucarii foarte multe ca sa nu se plictiseasca, perie, i-am luat si 2 hainute pt.la iarna+bol pentru mancarica) in afara de asta trebuie vitamine, vaccinuri, mancarica. 4) Nu stau in Bucuresti dar te poti duce acolo pe la mall trebuie sa aiba o sectiune pet-shop si sa aiba catei, sau in real acolo cred ca are.

| andreyadeni a răspuns:

Draga TheMimi
1. Este o diferenta intre blana bichonilor frise si maltese; frise au blana pufoasa si creata iar maltezii au blana matasoasa care poate fi pastrata ori lunga ori scurta
2. Bichonii maltese au mai putine boli fata de bichonii frise
3. Un bichon frise costa circa 200 de EURO iar maltrziii vreo 100.150 de EURO
4. Nu sunt din Bucuresti deci nu stiu de pe ce strada...
Sper ca ti-am fost de folos