In primul rand, nu ai nevoie de un caine din grupa 1 sau 2 de agresivitate ca sa te poata apara. Orice caine de talie medie-mare sau mare, te poate apara pe strada, de un caine sau hot.Atunci cand este iubit si respectat, el isi da viata pentru stapanul lui.Sunt o cunoascatoare in ceea ce tine de caini.Nu inteleg de ce intrebi daca poate bate un pittbull (grupa 1 de agresivitate).Sa nu-ti doresti un caine agresiv, poti sa-ti iei un caine din rasa care-ti place, educa-l sa te respecte si sa te iubeasca, atunci te va apara de oricine si orice. Kangal Turcesc nu este o rasa agresiva, Caucazianul in schimb este grupa 2 de agresivitate. Daca ma intrebi pe mine, nici Caucazianul nu e agresiv daca stapanul stie sa-l educe.Detin caini de mic copil, nu mi-a dorit sa fie agresivi, respecandu-ma pe mine ca stapan, apara teritoriul si tot ce este al meu.Pentru mine, blanosii mei si-ar da viata, dar si eu pentru ei.Asta inseamna sa faci dintr-un caine cel mai bun prieten.
În prezent kangalul e lider suprem la orice se pisa pe un pittbull sau un caucazian...etc are si cea mai puternică mușcătură de câine din lume 743 lb forță pe un mm pătrat