| nadiutzzza a întrebat:

Sambata aceasta o sa imi iau un pui de pechinez. Nu stiu sigura daca este de rasa pura sau nu, desi doamna aceea spunea ca da. Uitati niste poze si va rog frumos cei care au experienta sau au pechinezi acasa sa imi spuna parerea lor! va pup si astept raspunsurile voastre. P.S. dau funda! C:\Documents and Settings\A\My Documents\My Pictures\poza 20.07. 2013

13 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
sa inteleg ca ti-a luat un puiut de pechinez?love strucklove struck
ador aceasta rasa.
sa iti traiasca si sa ai grija lui.
O zi frumoasa sa aihappy

| RedNose a răspuns:

Daca puiul nu are pedigree, parintii nici atat nu poti fi sigura ca e de rasa, chiar daca arata a pechinez, la maturitate poti avea surprize.

| Lou222 a răspuns (pentru RedNose):

Sa stii ca nu e nevoie de pedigree decat daca vrei sa participe la concursuri canine. eu am avut multi caini si toti erau de rasa. pedigee-ul este doar un certificat pe care trebuie sa dai multi bani (100 euro).

| RedNose a răspuns (pentru Lou222):

Pedigree-ul nu e nevoie sa-l ai pentru expozitii, e singurul act ce atesta apartenenta unui animal la o rasa, in pedigree apar stramosii pe 4 generatii: parinti,bunici,strabunici si stra-stra bunici. certificatul de performanta este folosit in expozitii nu ped-ul(asta nu inseamna ca nu e important)happy ca sa-ti iei pedigree-ul nu trebuie sa dai nici un ban, o canisa respectabila iti da in pretul cainelui si ped-ul, cipul si certificatul de performanta, asta ca trebuie sa mai dai nu stiu cati bani sa scoti si ped-ul e vrajeala scoasa de canisele gen premium, kris si site-uri gen caini-de-vanzare.ro.
hai sa-ti zic cum sta treaba cu ped-ul. o canisa cunoscuta fci(federiata hinologica internationala), un crescator care intr-adevar isi iubeste animalele si care respecta regulile asociatiei chinologice in momentul in care a montat o catea e obligat sa mearga sa declare cuibul in momentul in care a fatat cateaua, doar in felul asta poate obtine ped puilor. se trimit niste acte si in cca. 30zile asociatia chinologica elibereaza ped-urile tuturor puilor din respectivul cuib. eu am amstaff cu pedigree, luat dintr-o canisa de la noi din tara, am dat 200e si are si pedigree si tot ce vine la pachet impreuna cu el, fara nici un ban in plus pe langa cei 200e. asta inseamna un crescator adevarat, care iti monteaza femelele exact cum trebuie si respecta regulile. puii dintr-un cuib nedeclarat nu vor mai putea avea niciodata pedigree, deci degeaba ii dai tu aia 100e "crescatorului" fiindca nu o sa-ti mai poata face. declararea cuibului, pedigree-urile costa si astea, doar declararea costa 70lei, de aia unii care cica se numesc canise nu da pedigree si baga placa cu "daca vrei si cu pedigree o sa te conste 500e in loc de 300e"...stiu smecheriile astora, sunt dovezi si pe net. sper ca acum ti-ai schimbat perspectiva in legatura cu pedigree-ul, cat de important e si ca nu trebuie sa mai platesti in plus pentru el.

| galma a răspuns (pentru RedNose):

De acord cu tine! In plus, pedigree-ul nu este un moft! Pedigree-ul este necesar, el aratand ca puii cat si parintii nu sunt bolnavi, sunt sanatosi si puii nu vor mosteni boli luate din mos-stramosi.

| RedNose a răspuns (pentru galma):

Da,bine ca ai adaugat lucrul asta cu bolile, am uitat. Orice canisa care este cu adevarat canisa are teste pentru bolile care se pot transmite genetic facute tuturor cainilor folositi la monta sau la imperecheat au grija sa imperechezi cu caini, astfel incat puii sa nu fie bolnavi de acele boli.

| Lou222 a răspuns (pentru RedNose):

Multumesc:-) acum m.ai lamurit si pe mine big grin si nadiutza sa iti traiasca puisorulkiss

| RedNose a răspuns (pentru Lou222):

Nu ai pentru ce. Ma bucur ca te-am facut sa intelegi ca pedigree-ul nu e important doar daca mergi cu cainele in expozitii. Daca iti doresti sa ai un caine sa aiba temperament, caracter specific rasei doar un caine cu pedigree iti da aceasta garantie.

| prizeFTW a răspuns:

Pai poza aceea o poti vedea doar tu pentru ca este in calculatorul tau.Incarc-o pe imageshack si pune linkul aici. Te pot ajuta pentru ca am avut multi pechinezi.Momentan am un pechinez imperial femela laughing.

| Adelyn24 a răspuns:

Păi și poza?

| nadiutzzza explică (pentru Adelyn24):

Scuze.eu pusesem un link acolo dar vad ca nu merge...

| carinutza25dragutza a răspuns:

Nu pot sa vad nimic