| DumpyDuck a întrebat:

Stiti un mod de a dresa broscutele? Dau funda pentru cel mai buna raspuns! Multumesc!

10 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Ce vrei să facă broscuţele mai exact?
Uită-te la documentare despre ele şi poate vei găsi informaţii utile.
Pa-pa.

| InnocentSίn a răspuns:

Buna! Daca vrei ca brosutele sa faca ceva iti trebuie putina rabdare.Nu e un caine, deci ai grija nu o stresa prea mult.
Cat despre dresaj, procedeaza asa cum faci cu un caine, insa ma mir daca reusesti.Eu una nu am mai vazut broscuta dresata. laughing :3
Bafta! kiss

| DumpyDuck explică (pentru InnocentSίn):

Ei bine Am reusit s-o invat sa dea noroc.Sunt broaste de florida.Asa ca vreau sa stiu ce chestii as putea sa le mai invat dar sa fiti seriosi happy

| InnocentSίn a răspuns (pentru DumpyDuck):

Bravo! happy Ai putea sa o inveti sa vina la tine, strigand'o, ca pe un caine. :3 Sau sa se duca singura la "culcusul" ei.winking

Pai deja am invatat-o sa ma si urmeze.Cand dau din palme alearga ca la maraton happy

| InnocentSίn a răspuns (pentru DumpyDuck):

Foarte bine laughing.Ai fi o dresoare buna, daca inveti asa repede, sau e broscuta de vina thinking laughing

| InnocentSίn a răspuns (pentru InnocentSίn):

Dresor bun*, scuze.

Pai nu e asa greu.Ele s-au obisnuit cu mine.Am una mica si una mare.Aia mica e activa si se misca toata ziua dar cea mai mare ii lenesa happy

| S3D4n a răspuns:

Da, din ce in ce mai multa lume alege broasca testoasa ca animal de companie, nu va lasati insa pacaliti de dimensiunile ei mici si faptul ca nu trebuie scoasa la plimbare de 2-3 ori pe zi ca un catel... broscutele au si ele nevoie de atentie si ingrijire ceea ce va va rapi o parte din timpul liber!

Cand mergeti intr-un pet shop pentru a cumpara o broscuta testoasa trebuie sa cereti o serie de informatii cum ar fi:

specia din care face parte broasca aleasa de dumneavostra
mediul natural in care ea traieste (foarte important de stiut: exista broscute de apa si broscute de uscat)
cum se hraneste (unele sunt ierbivore, unele carnivore).
Este important sa stim mediul natural din care provine respectiva specie pentru a-i creea in propriile noastre case un spatiu cat mai apropiat de cel natural. Pentru ca broscuta dumneavoastra sa fie fericita este obligatoriu sa-i amenajati un spatiu generos, in general se folosesc aceleasi acvarii ca si la pesti, aveti grija ca acvariul sa fie incapator pentru ca ea va creste si trebuie sa aiba destul spatiu sa inoate, de asemenea trebuie sa amenajati o insulita din nisip sau pamant pe care sa se odihneasca. Daca aveti posibilitatea sa cresteti broscuta intr-un spatiu deschis (curte) aveti grija sa ingraditi spatiul in care doriti sa stea pentru a nu avea nefericita surpriza de a constata ca broscuta dumneavostra a fugit, au obiceiul sa se ascunda in cele mai ciudate locuri, chiar si in casa daca o scoateti din acvariu nu o lasati nesupravegeata.

Broastele testoase adora caldura si lumina, dar nu exagerati, nu puneti o sursa de lumina puternica foarte aproape de ea pentru ca-i poate provoca leziuni ale ochilor!

Pentru a avea o broscuta sanatoasa si vioaie trebuie sa aveti grija ca ea sa aiba destul spatiu de miscare, sa fie hranita bine si sa fie curata, este indicat sa puneti un filtru de apa in acvariu daca nu aveti timp sa-i schimbati apa des. In cazul in care apar manifestari neplacute in legatura cu starea ei de sanatate mergeti imediat la veterinar deoarece broscutele testoase sunt sensibile si fara un tratament adecvat si aplicat in timp util urmarile nu vor fi din cele mai placute.

| diosmin a răspuns:

Nu poti sa dresezi broscutele.Nu sunt ca cainii sau alte animale sa le poti dresa.winking funda?