Buna, daca vrei sa stii mai multe despre dresarea papagalilor sau ingrijirea lor intra pe www.latifa.ro si animale.ro
Si eu am un perus mai de mult am avut 2 pe acei 2 nu puteam sai dresez nici de cum asta era problema erau2 si nu pot fi dresati insa papagalul care il am acum l-am invatat sa ma asculte si este foarte dresat
AdnanaMedeea, papagalii nu sunt ca niste catei, sa bai din palme si gata, mai ales ca sunt 2, si depinde daca sunt tineri sau batrani, daca sunt tineti se invata mai usor, daca sunt luati din petshop sunt greu de imblanzit, iar cei de la crescator sunt mai blanzi, iti trebuie luni sau chiar ani sa te imprietenesti cu ei(unii nu toti), ca sa vorbeasca trebuie sa vorbesti foarte mult si sa ii repeti cuvinte simple, ca de ex:"Buna!","Numele papagalului, sa zicem ca numele e cipy ii repeti, cipy","Scumpule"... si trebuie sa fie un papagal si sa fie baiat si tanar ca sa ai sanse mari sa il inveti cu tine si sa fie de la crescator(costa si mai putin si e si mai sociabil)succes! am si eu papagali si stiu cum e, din curiozitate ce specie ai?
Si eu am 2 perusi(femela si barbat) si ai mei nu sunt prea dresati... dar cu timplul l-am dresat prima data ar trebui sa ii invaeti sa se urce pe deget iar dupa 2 zile le dai drumu prin camera dar daca nu vor sa se urce pe deget sa nu ii prinzi ca nu le prea place asa ca ar trebui sa ii lasi sa le vina foame iar dupa ce v-ati imprietenit ii poti repeta cuvinte sa vorbeasca
joker50 întreabă: