Eu iti recomand ciobanescul german,rott-ul e pentru persoane cu multe experienta, mai ales daca nu ai avut nici un caine inainte e foarte greu. Are tendinta de dominare si daca nu e pus de mic la punct vei avea probleme mari cu el. Stiu multe persoane care si-au luat si acum nu se pot apropia decat ei, pe restul familiei ar linsa-o daca ar scapa. Rott-ul e doar pentru persoane care au mai avut inainte de-a face cu astfel de rase.
In plus, rott-ul trebuie inregistrat la asociatia chinologica, apoi la politie si trebuie sa respecti tot ce scrie in "ordonanta de urgenta privind detinerea de caini cu potential agresiv sau periculos" fiindca el se afla in articolul 2.
Rott-ul nu are parul scurt,ci o mediu,iar la ciobanesc gasesti de mai multe feluri: lung,semi lung sau mediu.
Pentru a scapa de firele moarte trebuie pieptanat zilnic.
Daca vrei cu par scurt gandeste-te la un boxer. Foarte afectuos si dependent de stapan,face paza si protectie,nu e galagios, jucaus.
Iti garantez ca daca vrea hotii sa te fure nu ii va opri cainele. Pe langa carnea cu otrava pe care o arunca in curte, mai nou se lucreaza cu pioneze in carne ca sa-i omoare...
Orice rasa ti-ai alege, daca vrei caine cu caracter specific rasei, instincte puternice cumparati cu pedigree. Asa esti sigura ca e 100% pur, sanatos si face ce trebuie sa faca rasa.
Salut!
eu te sfătuiesc să iei un rottweiler. nu am nimic împotriva ciobăneștilor, dar este adevărat că rottweiler-ul este mai agresiv cu vizitatorii nepoftiți, și te poate apăra de 2 ori mai bine, plus că, așa cum ai spus și tu, nu lasă blană prin casă.
Baftă & să-ți trăiască, oricare ar fi alegerea ta.
Ciobanes German clar.Nu vrei ca vecinii ta sa-ti faca reclamatii din cauza rottwailarul.
Rottweiler ! Am avut si eu si este o scumpete! :X Daca stai la casa ti-as recomanda Rottweiler, dar daca stai la bloc ar mai bine sa-ti iei pichinez
Eu as zice un rottweiler. Ciobanescul german nu e chiar stralucit asaa, dar ambele sunt niste rase bune.
Ciobanesc german clar, la rottweiler iti trepuie acte la politie e al doilea cel mai periculos deci ciobanesc german e o alegere inteleapta!